Reactivació

Mataró demana idees per impulsar el centre de la ciutat

L'Ajuntament ha convocat un concurs que compta amb una dotació econòmica de 60.000 euros en premis

Plaça de Santa Anna de Mataró, centre de la capital del Maresme.

Plaça de Santa Anna de Mataró, centre de la capital del Maresme. / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Mataró ha obert un concurs d'idees per definir l'estratègia i el model d'intervenció a desenvolupar en el Pla d'Impuls del Centre de la ciutat. El principal objectiu d'aquest certamen és trobar noves estratègies per millorar la qualitat de vida, la imatge i l'activitat econòmica del centre urbà, per això les propostes han d'estar encaminades a fer un centre de ciutat més atractiu i amb més capacitat de tracció per a residents, visitants i agents econòmics; que posi en valor el patrimoni i convidi a passejar; i que generi les condicions òptimes per potenciar l'activitat econòmica.

Segons han explicat l'alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora d'Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, per garantir que la convocatòria sigui prou atractiva i es presentin operadors d'alt nivell, el concurs compta amb una dotació econòmica de 50.000 € (IVA exclòs) a repartir entre les propostes finalistes (màxim 5) i 10.000 € (IVA exclòs) per a la proposta guanyadora, que també tindrà l'opció de desenvolupar alguna de les accions previstes en la seva proposta.

Termini i jurat

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 8 de març. Una vegada feta la selecció dels participants finalistes, s'iniciarà la segona fase i s'obrirà un nou termini perquè els operadors puguin presentar les seves propostes. Es preveu que al juliol se seleccioni la proposta guanyadora. Durant el procés posterior a la selecció dels finalistes es portaran a terme sessions de grup tutelades sobre el terreny perquè els equips puguin tenir un contacte més directe amb el territori.

Notícies relacionades

Pel que fa al jurat d'aquest certamen, estarà integrat per l'alcalde; el regidor/a d'Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura; dos regidors/es de l'oposició a proposta de l'alcalde; dos responsables d'àrea i quatre directors de l'Ajuntament d'àmbits vinculats al concurs; tres membres de la taula transversal que garanteixin la representativitat dels diferents sectors que la componen; un representant del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya; un representant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; i un representant del Col·legi d'Aparelladors de Catalunya.

Més notícies de Mataró