Més de 150 nens han mort a l'intentar travessar el Mediterrani el 2017

El nombre pot ser més alt perquè ningú reporta la mort dels menors que viatgen sols

1
Es llegeix en minuts

Més de 150 nens han mort intentant travessar el Mediterrani des del nord de l'Àfrica cap a Itàlia al llarg del 2017, segons estimacions del Fons de l'ONU per a la Infància (UNICEF). El director regional i coordinador especial per als refugiats i la crisi migratòria d'Europa, Afshan Khan, ha declarat aquest divendres que és impossible determinar el nombre exacte de defuncions ja que molts nens emprenen la travessia sols i per tant ningú denuncia la seva mort.

"És summament preocupant que persones vulnerables, incloses desenes de milers de nens, estiguin posant en risc la vida per arribar a Europa a través de rutes increïblement perilloses", ha dit Khan, que ha afegit que "aquesta és una evidència més que quan les vies segures i legals per migrar es tallen, famílies i nens desesperats fan qualsevol cosa per fugir del conflicte, la pobresa i la depravació".

Des de principis d'any, gairebé 37.000 refugiats, dels quals el 13% són nens, han arribat a Itàlia per via marítima a través del Mediterrani central, i això suposa un augment del 42% en comparació amb el mateix període del 2016. Aquest creixement es produeix malgrat els greus riscos que implica viatjar per una de les rutes de migració més perilloses del món. Almenys 849 persones han mort al mar al llarg de la ruta des del gener.

Notícies relacionades

Els últims dies, i amb la millora de les temperatures, ha augmentat el nombre de refugiats i immigrants que intenten travessar les aigües del Mediterrani. Només durant l'últim cap de setmana, més de 8.300 persones van ser rescatades de les aigües entre Líbia i Itàlia.

El nombre de nens no acompanyats o separats de les seves famílies que arrisquen la vida al Mediterrani també ha augmentat dràsticament. Un total de 1.875 nens van arribar a Itàlia al gener i el febrer del 2017, un 40% més respecte a la mateixa etapa del 2016.