PAS ENRERE

Catherine Deneuve demana perdó a les víctimes d'assetjament sexual

L'actriu es disculpa pel seu suport al polèmic text que defensava "la llibertat dels homes a importunar"

EPA1861. BERLÍN (ALEMANIA), 10/01/2018.- La actriz francesa Catherine Deneuve posa durante la rueda de prensa de La Matrona, en la 67 edición del Festival de Cine de Berlín (Alemania) el 14 de febrero de 2017. Deneuve es una de las 100 famosas que ha firmado un manifiesto defendiendo la libertad de los hombres a importunar. El texto ha sido criticado hoy, 10 de enero de 2018, por un grupo feminista francés, subrayando el derecho de las mujeres a no ser agredidas y a que se las respete. EFE/ Guillaume Horcajuelo

EPA1861. BERLÍN (ALEMANIA), 10/01/2018.- La actriz francesa Catherine Deneuve posa durante la rueda de prensa de La Matrona, en la 67 edición del Festival de Cine de Berlín (Alemania) el 14 de febrero de 2017. Deneuve es una de las 100 famosas que ha firmado un manifiesto defendiendo la libertad de los hombres a importunar. El texto ha sido criticado hoy, 10 de enero de 2018, por un grupo feminista francés, subrayando el derecho de las mujeres a no ser agredidas y a que se las respete. EFE/ Guillaume Horcajuelo / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La llegendària actriu francesa Catherine Deneuve ha lamentat que es tergiversés el seu suport al polèmic text que defensava "la llibertat dels homes a importunar", i ha presentat les seves excuses a les víctimes d'abusos que es van sentir ofeses per l'al·legat que va firmar.

"Evidentment res en el text pretén presentar l'assetjament com una cosa bona. Si així fos, no l'hauria firmat", s'ha justificat la musa de cintes com 'Belle de Jour' (1967) en una tribuna publicada aquest diumenge pel diari "Libération".

Deneuve ha lamentat que el text que va rubricar a començaments d'aquesta setmana a 'Le Monde' -una defensa al dret al flirteig i a la galantejaria i contra "el puritanisme" de les feministes- s'hagi manipulat per altres dones que també el van firmar.

"Dir en un canal de televisió que es pot tenir un orgasme durant una violació és pitjor que escopir a la cara de totes aquelles que han patit aquest crim", ha assenyalat la veterana actriu, en al·lusió a la presentadora Brigitte Lahaie.

Petició contra el "puritanisme"

La intèrpret ha exposat que va recolzar la petició contra "el puritanisme" perquè s'oposa al simplisme i "als efectes de manada" que produeixen moviments com el que porta el lema "#delata el teu porc", que va néixer en protesta al cas de greus abusos del productor nord-americà Harvey Weinstein.

Notícies relacionades

Deneuve ha criticat la forma en què han fet pinya "conservadors, racistes i tradicionalistes", i ha evocat el seu suport a la campanya ''Jo he avortat' d'inicis dels 70, quan la interrupció voluntària de l'embaràs encara era un delicte a França.

"Salutació amb fraternitat a totes les víctimes de tots els repugnants actes que s'hagin pogut sentir ofeses per aquesta tribuna a 'Le Monde'. És a elles i únicament a elles a qui presento les meves disculpes", ha finalitzat.