LLISTA ANUAL

Bimba Bosé, la persona més buscada a Google a Espanya aquest any

A la model i 'dj' desapareguda al gener la segueixen en consultes Carles Puigdemont i el pilot Ángel Nieto

lmmarco37329939 gra077  madrid  17 02 2017   fotograf a facilitada por  just171213164447

lmmarco37329939 gra077 madrid 17 02 2017 fotograf a facilitada por just171213164447 / GORKA POSTIGO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La model, cantant i dj que va morir el 23 de gener d'aquest any, ha sigut la persona més buscada a Google a Espanya el 2017, segons les dades difoses aquest dimecres pel gegant nord-americà. Ni tan sols la política, amb el procés impulsat a Catalunya per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el segon nom que més vegades han teclejat els internautes espanyols per buscar informació, ha aconseguit desbancar Bimba, que va morir als 41 anys després de lliurar la seva particular lluita contra el càncer. Els internautes es van interessar per la pèrdua d'una dona polifacètica, neboda de Miguel Bosé i mare de dues nenes, Dora Postigo, de 13 anys i que podria seguir els seus passos en la música, i June Postigo, de 6.

Darrere de Bimba i l'expresident, les dades publicades per Google, que arriben a penes dues setmanes abans que s'acabi l'any, mostren que entre les deu personalitats més buscades a Espanya també hi ha altres famosos que han perdut la vida aquest 2017: és el cas de l'expilot de motos Ángel Nieto i l'exministra socialista Carme Chacón, que ocupen la tercera i la quarta posició, del pilot de motos nord-americà Nicky Hayden, que és sisè, de l'humorista Chiquito de la Calzada, que ocupa la vuitena posició, i de l'expresident de Bankia Miguel Blesa, que es va suïcidar el 19 de juny, que figura en desè lloc. 

Notícies relacionades

També s'ha colat en aquesta llista Andrea Janeiro. La filla del torero Jesulín de Ubrique i de Belén Esteban, que aquest any va ser notícia simplement per arribar a la majoria d'edat, apareix en cinquè lloc. Completen la llista Neymar i Coutinho, els dos protagonistes dels dos grans culebrons futbolístics de l'estiu: el primer, per marxar del Barça al PSG, i el segon, per voler deixar el Liverpool pel club blaugrana i no aconseguir-ho.

Weinstein i Kevin Spacey

A nivell mundial, entre les personalitats més buscades a Google apareixen alguns dels responsables dels abusos sexuals que van desencadenar als Estats Units l'onada d'indignació Me Too. Entre ells hi ha Matt Lauer, experiodista estrella de la cadena de televisió nord-americana NBC News, el productor Harvey Weinstein i l'actor Kevin Spacey. Entre les dones més buscades hi ha Gal Gadot, l'actriu israeliana protagonista de la pel·lícula Wonder Woman; Melania Trump, la primera dama dels Estats Units, i l'actriu nord-americana Meghan Markle, que la primavera que ve es convertirà en dona d'Enric d'Anglaterra.