CONDEMNA EXEMPLAR

Taylor Swift guanya el judici al 'dj' que li va grapejar el cul

El condemnat haurà de pagar una compensació simbòlica d'un dòlar

La diva del pop denuncia la marginació que pateixen les víctimes d'abusos

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

Un jurat de Denver (EUA) ha considerat avui provat que Taylor Swift va ser víctima d'un grapeig el 2013 per part del locutor i 'dj' David Mueller, que haurà d'abonar la compensació simbòlica d'un dòlar que li demanava la famosa cantant de pop.

El jurat també ha determinat que la mare de Swift, Andrea, i un dels seus representants, Frank Bell, tots dos demandats per Mueller, estaven en el seu dret d'informar de l'agressió l'emissora en què treballava el locutor (KYGO-FM), de la qual va ser acomiadat.

La setmana passada, el jutge William Martínez, instructor del cas, ja va desestimar la causa interposada per Mueller pel mateix motiu contra la mateixa Swift, a qui demanava tres milions de dòlars d'indemnització.

Donacions a víctimes d'agressió

En un comunicat, Swift ha donat les gràcies al jutge, al jurat i al seu equip d'advocats, així com a "qualsevol que se senti silenciat per una agressió sexual".

L'estrella del pop ha reconegut la seva situació de privilegi en la societat i ha dit que ara espera ajudar "aquelles persones que també han de fer sentir la seva veu", i en el futur pròxim farà donacions a organitzacions que treballen en la defensa de víctimes d'agressions sexuals.

El judici que enfrontava Swift i Mueller va durar una setmana a la capital de Colorado, Denver, sota una gran expectació mediàtica.

Mueller, de 55 anys, va ser el primer a interposar la demanda el 2015, i la cantant va respondre amb una contrademanda.

Taylor Swift, de 27 anys, va acusar Mueller d'haver-li grapejat el cul en una sessió de fotos prèvia a un concert a Denver el 2013, cosa que el locutor i DJ negava però que el jurat ha considerat avui provat.

Durant el seu testimoni, dijous passat, Swift va dir que Mueller li va agafar prolongadament el cul.

"Es va quedar agafat-me al cul"

Notícies relacionades

"Va ser -va descriure Swift- definitivament un grapeig, un grapeig molt llarg. Va ser intencionat, es va quedar agafat-me el cul. Vaig notar com m'agafava el cul per sota de la faldilla".

La cantant només demanava una compensació d'un dòlar perquè el que realment pretenia, va explicar, era que el litigi servís "d'exemple a altres dones que es poden resistir a reviure públicament actes igual d'humiliants i indignants".