Crònica

Liz Taylor, Charlotte Le Bon, s'Agaró

L'hostal La Gavina assaboreix els 85 anys d'història en el més selecte de la Costa Brava

fcasals39547514 combo170804125643

fcasals39547514 combo170804125643
L’actriu britànica, durant el rodatge de ’De sobte, l’últim estiu’ (1959).
JGM28 LAS VEGAS (ESTADOS UNIDOS) 29/12/2016.- Fotografía facilitada por Las Vegas News Bureau hoy, 29 de diciembre de 2016, que muestra a los actores Elizabeth Taylor (i), Eddie Fisher (c) y Debbie Reynolds (d) durante el comienzo del espectáculo de Eddie Fisher en el Hotel Tropicana en Las Vegas (Estados Unidos) el 19 de junio de 1958. La actriz Debbie Reynolds, famosa por su papel en Singin’ in the Rain (1952), falleció hoy en Los Ángeles (California) a los 84 años tras sufrir un derrame cerebral, según informó el medio especializado en noticias de famosos TMZ. Su muerte llega justo un día después de la de su hija Carrie Fisher, la princesa Leia de Star Wars. Quería estar con Carrie, señaló a Variety su hijo Todd Fisher. EFE/Lvnb/Joe Buck Handout CRÉDITO OBLIGATORIO: LVNB/JOE BUCK VIA EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
fcasals34366698 gente  gran fiesta en la gavina de s agar  para ce160619173219
abertran34108786 el restaurant  on romain fornell recrea la seva cu160601125146
mroca34108802 el restaurant  on romain fornell recrea la seva cu160601140917

/

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

La llegenda de l'hostal La Gavina es torna gegant aquest estiu del 2017 quan al mirar enrere et mostren una fotografia en blanc i negre d'Elizabeth Taylor i reps, al mateix instant, un 'whatsapp' que remet a Charlotte Le Bon. Dues actrius que van disfrutar, amb 57 anys de diferència, del  privilegiat establiment de s’Agaró, fundat el 1932 per la família Ensesa.

La foto de Taylor entrant a l'hotel la va capturar Josep Carreras entre el 13 i el 28 d'agost de 1959. Immensa l'empremta de l'actriu. Crida l'atenció la gruixuda jaqueta de llana brodada que porta a la mà esquerra. A la dreta, un llibre i una bossa. El fulard que subjecta el serrell, el vestit de tirants i el calçat de poc taló dibuixen el seu pas fugaç, amb la porta de fusta, ferro forjat i vidre com a teló.

Revisant les cròniques del 59

S'han revisat les cròniques antigues per refrescar aquells dies en què l'estrella de Hollywood s'allotjava a La Gavina mentre es rodava 'De sobte l'últim estiu', de Joseph L. Mankiewicz, amb Montgomery Clift i Katherine Hepburn. 

La canadenca Charlotte Le Bon va disfrutar de les instal·lacions ara fa un any. L'elenc de 'La Promesa' s'hi va instal·lar uns dies per rodar una escena d'aquest film que acosta al magnicidi armeni, en la primera gran guerra mundial. 

Es pot afirmar que aquest és un hotel d'artistes. Aquí es va gravar aquella magnífica sèrie del Tricicle, 'Tres estrelles', i això que La Gavina compta amb dues més, les del gran luxe. Les mateixes que van il·luminar el descans blindat de Lady Gaga després d'actuar a Cap Roig.

El llibre de signatures de la casa conté rúbriques de gent interessant, atractiva i també un pèl inquietant. Orson Welles, John Wayne, Peter Sellers, Salvador Dalí, Sean Connery, Jack Nicholson, François Giscard d’Estaing, els Reis d'Espanya, el dictador Francisco Franco, Shakira, Robert D Niro, la família Pujol. Per a tots els gustos i opinions.

Avui es podria afirmar que amb Elizabeth Taylor a La Gavina va començar tot. El 'big bang' de la Costa Brava agitat per Truman Capote, Frank Sinatra, Ava Gardner, Kirk Douglas en una terra que va trigar a recuperar el color, que tot era en blanc i negre. Grans nord-americans que evoquen Ernest Hemingway immortalitzant Pamplona i els 'sanfermines'.

Quatre germans

L'establiment arriba al 85è aniversari en plena forma. Ja ningú recorda la crisi viscuda als primers 80 i que va posar en risc el projecte del patriarca Ensesa.

Notícies relacionades

Els germans Júlia, Virgínia, Carina i Josep transmeten entusiasme al revisar el llegat de l'hostal amb els seus jardins, la piscina singular d'aigua marina i l'spa, en un espai únic, i a l'apostar per combinar elements antics amb els moderns.

 

Temes:

Hotels Cine