L'eliminació de tuits ofensius a Bimba Bosé complica la investigació

La Fiscalia va encarregar investigar els retuits per descobrir els autors originals

 

  / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Es complica la investigació per aclarir si alguns dels comentaris injuriosos i ofensius publicats a Twitter després de la mort de Bimba Bosé incorren en un delicte d'odi pel contingut homòfob ja que la majoria han sigut eliminats.

Encara que la investigació continua oberta, l'anàlisi dels comentaris recopilats per les forces de seguretat i remesos a la Fiscalia de Criminalitat Informàtica no permet, en aquests moments, localitzar els autors de missatges amb contingut delictiu segons informa Efe. Només tres tuits encaixarien en la tipificació de delicte d'odi contemplat a l'article 510 del Codi Penal, segons les fonts fiscals consultades per l'agència.

SEGUIR EL FIL

Notícies relacionades

La Fiscalia ha encarregat investigar els retuits d'aquests comentaris per seguir el fil i descobrir els autors originals d'aquests missatges, i fins i tot s'ha demanat la col·laboració de la xarxa social per identificar els perfils eliminats.

Com que només l'ofès es pot querellar per la via penal i la perjudicada no ho pot fer a l'haver mort, serà necessària una denúncia particular de la família i, més concretament, de Miguel Bosé, ja que també va ser objecte de tuits ofensius.