LLUITADORA

Angelina Jolie: "La violència sexual és una arma de guerra"

L'actriu i activista participa en una conferència sobre les missions de l'ONU al Canadà

lmmarco40959492 unhcr special envoy angelina jolie center stands between c171116132618 / DARRYL DYCK

lmmarco40959492 unhcr special envoy angelina jolie  center  stands between c171116132618
lmmarco40959375 unhcr special envoy angelina jolie stands to leave after giv171116132610

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'actriu i activista Angelina Jolie ha tornat a mostrar la seva faceta més política. En la conferència de ministres de Defensa sobre les missions de pau de l'ONU que se celebra a Vancouver (Canadà) ha defensat que la violència sexual ha de ser reconeguda com una arma de guerra per la comunitat internacional i castigada amb més força. L'actriu ha pronunciat en la conferència un discurs en què ha explicat que la violència sexual està sent utilitzada com a arma de guerra perquè "és més barata que una bala i té conseqüències duradores" que la fan "cruelment efectiva".

Notícies relacionades

Jolie, que ha posat com a exemple les violacions massives de les refugiades rohingyes de Birmània, ha detallat que aquests abusos són comesos per "torturar, terroritzar, forçar la població a fugir" i que "no es tracta només de sexe" sinó que és "abús de poder i comportament criminal". Jolie també ha rebutjat que les violacions i abusos sexuals comesos en conflictes siguin conseqüències inevitables de les guerres, i ha remarcat que són delictes que han de ser castigats i inclosos en les negociacions de pau. "És difícil però no impossible. Tenim les lleis, les institucions i l'experiència per recollir les proves. Som capaços d'identificar els autors. El que no hi ha és la voluntat política", ha acabat assenyalant.

Jolie ha produït i dirigit la pel·lícula First they killed my father, adaptació de les memòries de l'escriptora i defensora Liung Ung durant el règim dels khmers rojos. La història l'explica a través dels seus propis ulls, des que tenia 5 anys, quan els khmers rojos van prendre el poder, fins als 9 anys. La pel·lícula mostra l'indomable esperit de Liung i la seva família mentre van lluitar per mantenir-se units.