'MENS SANA IN CORPORE SANO'

¿Quin esport has de practicar segons la teva professió?

Segons la teva feina, es recomana una activitat física o una altra

undefined38360262 barcelona 08 05 2017 tema crossfit  la huella crossfit en ca171023173115

undefined38360262 barcelona 08 05 2017 tema crossfit la huella crossfit en ca171023173115 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'estrès per la càrrega de feina, els mals d'esquena i la fatiga visual són algunes de les malalties que afecten professionals de qualsevol sector. Segons un estudi d'Interface, una empresa d'estadística, 6 de cada 10 treballadors presenten un nivell baix de benestar al seu lloc de treball. Aquesta dada es tradueix en problemes de salut i un rendiment més baix en les activitats professionals.

L'activitat física és una de les millors maneres d'aclarir la ment i, al seu torn, prevenir diferents malalties i molèsties. Un bon estat físic i mental permet incrementar la productivitat i el benestar al lloc de treball. Per aquest motiu, l'empresa de 'wellness' corporatiu Gympass, d'origen brasiler i amb una xarxa de 22.900 gimnasos a tot el món, ha establert una llista de disciplines esportives per a cada treballador basant-se en la seva activitat laboral i les molèsties que genera.

Sis modalitats esportives

1. Aquells treballadors que podem qualificar "d'oficina" i que normalment responen a perfils administratius i executius sovint tenen mals d'esquena, problemes cervicals, fatiga visual i dolor al metacarpià, més conegut com a 'colze de ratolí'. A aquest sector se li aconsella practicar la natació, un esport que ajuda a relaxar i enfortir els músculs, millorar la resistència cardiovascular i facilita el descans a les nits. 

2. Per als treballadors que estan sotmesos a alts nivells d'estrès, a forts impactes i a horaris frenètics com els treballadors de la banca i del món de les inversions se'ls recomana el 'running' com a activitat esportiva. Aquesta activitat és ideal per alliberar cos i ment. Al poder-se practicar a l'aire lliure, facilita la relaxació i l'alliberament de les responsabilitats. Ja són molts els grans inversors i empresaris que s'han sumat a aquesta disciplina com el popular 'broker' Josef Ajram.

3. Els autònoms i petits empresaris que no només tenen la responsabilitat de tirar endavant els seus negocis sinó que a més han d'exercir de líder d'un grup acusen falta de son, dolors musculars i migranyes. El 'crossfit' (pesos, exercicis cardiovasculars...) és la disciplina que s'adequa ja que requereix força i habilitat, ajuda a controlar el cos i enforteix l'esperit d'equip.

4. Els perfils que responguin a la diplomàcia, protocol i organització d'esdeveniments pateixen sovint inflor de cames i problemes de circulació a causa dels seus viatges. Activitats com el ioga o el Pilates són ideals per equilibrar cos i ment i millorar l'oxigenació. La força en aquesta mena d'exercicis ajuda a millorar la circulació.

5. Els professionals que treballen a contrarellotge per complir amb els plans dels seus clients com els creatius, publicistes i treballadors de cara al públic solen patir tensió muscular i ansietat. La boxa és la disciplina que se'ls recomana perquè ajuda a controlar els impulsos, a alliberar endorfines i fomenta la confiança en un mateix.

Notícies relacionades

6. Per als treballadors 'freelance' o amb perfils comercials, que s'han de desplaçar sovint, ballar és una solució. Al ser una activitat col·lectiva requereix coordinació i flexibilitat corporal. No només això, també augmenta els nivells d'energia i estimula la convivència social.

La importància d'aquestes disciplines va més enllà de l'activitat física. La pràctica esportiva no només genera una relaxació física sinó també mental. Un bon equilibri entre tots dos ajuda a augmentar el nivell de benestar a la feina i en la vida social.