VÍDEO RECUPERAT DEL 2014

Una tanca humana prova els frens d'un tanc

Emergeixen novament a Twitter les imatges de la frenada que evita atropellar 23 soldats

Frenada d’un tanc Leopard 2 a escassos metres de dues files de soldats holandesos. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Pesa 62 tones, arriba a una velocitat de 72 km/h (45 milles/hora) i no és un vehicle qualsevol sinó un carro de combat, una de les armes més temibles i versàtils als camps de batalla: és el tanc Leopard 2, de fabricació alemanya.

Notícies relacionades

El blindatge i el pes d'aquesta màquina de guerra fan pensar que deu ser difícil de portar, que deu tenir poca mobilitat i que aturar-lo pot ser realment complicat. No obstant, un grup de soldats holandesos van demostrar, posant en risc les seves vides, que els frens que equipen el tanc tenen una fiabilitat total. La prova és un vídeo recuperat del 2014 i que en les últimes hores s'ha tornat viral.

Les imatges -amb una autenticitat que no es va poder verificar al seu moment- mostren 23 persones amb americanes i pantalons negres en una carretera de terra davant de la càmera. Al fons hi apareix un tanc Leopard 2 que es dirigeix cap a ells, accelerant. Tots mantenen la mirada al davant excepte dos: els situats en la tercera posició a l'esquerra a les dues files, que es giren quan senten que el tanc s'acosta, encara que recuperen la seva posició gairebé a l'instant. El tanc aconsegueix aturar-se entre un núvol de pols a uns 3 o 4 metres de les files humanes, en el que sembla que va ser una prova de fiabilitat dels frens del carro de combat. Després de la frenada final, tots es giren i aplaudeixen mentre el conductor baixa del vehicle militar.