INVESTIGACIÓ CIENTÍFICA

El 'Tyrannosaurus Rex' era molt lent

Científics de la Universitat de Manchester afirmen que aquest dinosaure no podia córrer perquè pesava molt

El T-Rex no podia córrer a causa del gran pes corporal. / Universitat de Manchester

1
Es llegeix en minuts

El Tyrannosaurus Rex no es podia moure ràpid. I encara molt menys córrer a gran velocitat. Això és un mite, creat i alimentat especialment pel cine. Així ho han confirmat científics de la Universitat de Manchester. Segons aquests experts, el gran pes corporal d'aquest dinosaure feia biològicament impossible que pogués córrer. En el cas que s'hagués desplaçat de pressa, els ossos de les extremitats inferiors s'haurien desplomat sota l'enorme cos.

La investigació, publicada per la revista 'PeerJ', ofereix un estudi exhaustiu sobre la biomecànica i moviment del rèptil. L'ús de la tecnologia informàtica d'última generació 'N8 High Perfomance Computing' (HPC) ha permès desenvolupar un nou model de simulació per demostrar aquestes troballes. 

El professor de l'Escola de Ciències de la Terra i del Medi Ambient William Sellers ha dirigit aquest grup de científics. Per portar a terme la recerca, el grup d'investigació ha combinat dues tècniques biomecàniques: l'anàlisi dinàmica de múltiples cossos (MBDA) i l'anàlisi de l'estrès esquelètic (SSA). 

Notícies relacionades

Sellers explica en un comunicat que, si el Tyrannosaurus es posés a córrer, les seves extremitats inferiors es trencarien degut a "càrregues esquelètiques inacceptablement altes". Aquesta afirmació contradiu els models biomecànics realitzats anteriorment, que suggerien que aquest animal podia arribar a velocitats de fins a 70 quilòmetres per hora. 

La falsa imatge de Hollywood

Aquest descobriment deixa en evidència la la falsedat de la coneguda escena de la pel·lícula 'Jurassic Park', en què el rèptil gegant persegueix amb gran agilitat un automòbil tot terreny, en què fugen diversos dels protagonistes del film, entre ells, el personatge encarnat per l'actor nord-americà Jeff Goldblum. I és que el T. Rex, juntament amb altres dinosaures bípedes com el Gigantosaurus o el Mapusaurus, era incapaç de portar a terme una persecució de la presa a alta velocitat. "Estar limitat a la velocitat de caminar contradiu els arguments de la depredació a alta velocitat per als dinosaures bípedes més grans, com el T. Rex", sentencia Sellers. 

Temes:

Animals