ELS POLÍTICS, SEGONS ABDUL·LÀ AL OMARI

Un artista sirià retrata els líders mundials com si fossin refugiats vulnerables

Trump surt com un asilat amb un nen adormit a coll, i el president rus Vladímir Putin, com un captaire

Imatges de l’exposició la sèrie ’The Vulnerability Series’ (’Les sèries de la vulnerabilitat’), Abdul·là al- Omari / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

L'artista sirià Abdul·là Al Omari s'ha passat 19 mesos creant una sèrie de pintures al seu estudi de Brussel·les en què mostra els líders mundials com si fossin persones desplaçades o marginades. Ara les mostra en una galeria de Dubai.

La sèrie 'The Vulnerability Series' ('Les sèries de la vulnerabilitat') inclou pintures del president nord-americà Donald Trump com un refugiat amb un nen adormit a coll i el president rus Vladímir Putin com un captaire. També ha pintat l'ex primer ministre britànic David Cameron i l'expresident iranià Mahmud Ahmadinejad.

Notícies relacionades

Un dels visitants de la galeria, Sami Azraq, ha assegurat que els retrats eren una visió única en la crisi dels refugiats. "Crec que és una forma interessant o és una forma més agradable de veure el problema en lloc de les nostres notícies habituals o mitjans socials o altres punts de vista", ha explicat.

"El meu objectiu va canviar d'una expressió d'ira a un desig més viu de desarmar aquestes figures, d'imaginar-les fora de les seves posicions de poder", ha assegurat Al Omari a la cadena de televisió Al-Jazira. Omari va començar a pintar a Damasc poc després que esclatés la guerra civil siriana el 2011. Poc després va fugir i se li va concedir asil a Bèlgica.