EMPAT SENSE GOLS

El Barça treu profit del derbi del Wanda

Atlètic i Madrid no passen de l'empat i es queden a 10 punts del conjunt blaugrana

zentauroepp40999442 real madrid s cristiano ronaldo reacts during a spanish la l171119000507

zentauroepp40999442 real madrid s cristiano ronaldo reacts during a spanish la l171119000507 / Paul White

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

rbi va ser per al Barcelona, que va treure profit del Wanda, on ni l’Atlètic ni el Madrid van ser capaços de tirar endavant una final en què es dirimia bona part de la sort de la Lliga. L’empat (0-0) té més que mai regust de derrota i obre una bretxa de 10 punts amb el conjunt blaugrana després d’una nit tan curta en futbol com en la definició, en què Griezmann, molt xiulat, va tornar a quedar tan inèdit com Benzema i Cristiano Ronaldo.

     Se sabia que l’equip que perdés quedaria molt tocat, però el derbi va deixar ferits de mort el Madrid i l’Atlètic. No podien fallar. No tenien xarxa i van caure al buit en un partit de moltes alternatives, però sense la rematada que es requereix per desequilibrar una batalla tan crucial com la del Wanda, en què l’equip de Zidane, amb Isco i Marcelo, va trobar primer l’antídot a l’empenta blanc-i-vermella, però no li va servir per tancar el xoc, entre altres coses perquè els seus davanters continuen secs.

    

Si el primer derbi al Wanda ja venia carregat amb prou tensió per la necessitat dels dos equip d’agafar-se a la Lliga, veure’s a 11 punts del Barcelona després del triomf blaugrana a Leganés va afegir més pressió a blanc-i-vermells i madridistes. Amb el seu múscul habitual, l’equip de Simeone va entrar en el partit com un coet. Va pressionar el Madrid i va disposar les seves peces de manera que Koke apareixia per darrere de Griezmann i Thomas ho feia davant de la defensa per no perdre de vista Isco.

OCASIÓ DE CORREA

La posada en acció va estar a punt de recollir premi en un error de Varane que va deixar sol Correa davant Kiko Casilla, però el davanter argentí va xutar fora davant la desesperació de Simeone, que veia com la seva estratègia de posar-se al davant s’esfumava. També es va anar diluint l’empenta blanc-i-vermella, just en el moment en què emergia Isco per aportar pausa al joc del Madrid. Godín va treure una pilota a Cristiano abans que el portuguès encarés la porteria d’Oblak. 

    

L’equilibri en el joc no va impedir que l’Atlètic intentés mantenir la seva croada particular, obligant l’equip de Zidane a aplicar-se al darrere. Tot va canviar al voltant de la mitja hora, quan el Madrid es va decidir a tenir la pilota i a furgar a la banda dreta de l’Atlètic, amb Marcelo i amb Isco al comandament de les operacions.

UN MADRID SENSE REMATADA

Al Madrid li va faltar punch, perquè a dalt depèn de dos jugadors que no estan en bon moment. Cristiano i Benzema tampoc van acabar amb la seva sequera al Wanda, tot i que el portuguès va fer treballar Oblak. Kroos va tenir la millor ocasió dels blancs a la primera part en un xut davant Oblak que va anar fora (m. 31). També va provar fortuna Ramos, però li va sortir car perquè en un córner va rebre un cop de Lucas al nas i no va jugar la segona meitat.

Notícies relacionades

    

L’escenari no va canviar gaire després del descans. El Madrid va fer anar enrere l’Atlètic. Es va demanar penal per una mà de Juanfran després d’una centrada de Marcelo en ple setge sobre la meta d’Oblak. Una acció que va tornar l’Atlètic a les barricades amb una última estrebada, ja amb Torres i Gameiro en comptes de Griezmann i Correa. Li hauria pogut donar dividends en una acció de Gameiro que va treure Varane (m. 78). En el carrusel de peticions de penals va tocar el torn a l’Atlètic per una suposada mà de Cristiano a xut de Carrasco abans de la traca final de dos equips que ahir van dir pràcticament adeu a la Lliga.