AUTOMOBILISME

Nil Solans, campió del món júnior de ral·lis

El pilot barceloní guanya a Catalunya i segueix la senda de Solà i Sordo

podio2-rallyracc

podio2-rallyracc

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El pilot català Nil Solans –juntament amb el seu copilot, Miki Ibáñez– va tancar amb tota la brillantor una temporada fantàstica, al guanyar el RallyRacc de Catalunya en la categoria WRC 3 un dia després de proclamar-se matemàticament campió del món júnior. Solans, de 25 anys, segueix així els passos de Dani Solà (2002) i Dani Sordo (2005), únics pilots espanyols que havien guanyat fins ara el Mundial júnior, cosa que els va catapultar cap al WRC.

El duo de Matadepera, que en el ral·li anterior, a Alemanya, ja va segellar el triomf en la general del WRC 3, es va assegurar el Mundial júnior dissabte a primera hora. L’únic rival pel ceptre, el francès Nicolas Ciamin, havia de guanyar tots els trams per mantenir opcions matemàtiques d’assaltar el primer lloc del barceloní, que es va endur les tres primeres proves de l’any (Sardenya, Còrsega i Polònia). En la primera especial del dia ja es va esfumar el somni de Ciamin i Solans, després de celebrar-ho, va seguir trepitjant a fons l’accelerador del Ford Fiesta R2T fins a sumar a casa el quart triomf de l’any, amb més d’un minut i mig d’avantatge sobre un altre francès, Terry Folb.

Passaport per al WRC 2

Notícies relacionades

«Hem tingut un cap de setmana meravellós, no hauria pogut anar millor», va explicar ahir Solans. «Teníem dos objectius: emportar-nos el WRC júnior i intentar guanyar els premis», va reconèixer, en referència a les recompenses que reben els pilots, en forma de 'wild cars' per competir en el WRC 2, l’antesala del Mundial absolut. Els seus resultats li permetran completar tota la temporada del 2018 (set carreres) amb un Ford Fiesta R5 de M-Sport. «Confiava a aconseguir les dues coses, ja que corria a casa i ja havíem sigut ràpids aquí abans. Dono les gràcies a tothom pel suport que hem tingut aquest cap de setmana», va afegir.

En el Mundial absolut, el nord-irlandès Kris Meeke (Citroën) es va endur el triomf per davant d’un Sébastien Ogier (Ford) que va veure reforçat el seu liderat amb l’abandonament del belga Thierry Neuville. No va ser una bona prova per a Hyundai, ja que dissabte Dani Sordo va trencar la direcció. El triomf a la Power Stage final demostra que el càntabre estava en condicions de lluitar per un podi que va completar l’estonià Ott Tänak (Ford).