El calendari de la Lliga se sortejarà aquest divendres a les 12.30

Estava previst per a aquest dijous, però es va cancel·lar després de la detenció d'Ángel María Villar

El CSD parla d'un normal funcionament de la federació i Tebas no es creu que Villar deixi la presidència

calend

calend / FERRAN SENDRA

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i LaLiga han arribat a un acord per celebrar el sorteig del calendari de la Lliga aquest divendres a les 12:30 hores a la seu de la RFEF. En principi, el sorteig s'havia de celebrar aquest dijous durant l'Assemblea de la Federació però la detenció d'Ángel María Villar va obligar a cancel·lar tant l'assemblea com el sorteig. La RFEF ha confirmat a través del seu perfil oficial de Twitter que divendres se sortearan tant el campionat de Primera com el de Segona Divisió. 

Un dia després que Villar declari davant el jutge Pedraz, el calendari de la pròxima temporada veurà la llum. És l'últim que se sabrà d'Europa. El de La 'Premier' ja té fins i tot horari televisiu en totes les jornades. Serà al mateix escenari on tots els anys se celebra l'assemblea anual de la federació. Això sí, aquesta vegada no hi haurà discurs del president, que habitualment obre la sessió, i s'anirà directament a conèixer els aparellaments dels equips de Primera i Segona, els presidents dels quals estan convidats. Joan Gaspart, membre de la Junta Directiva de la federació, ha advocat perquè el sorteig se celebri d'una manera "ràpida" i ha confiat en el retorn de Villar a la federació.

EL PRIMER CLÀSSIC

També se sabrà la data del primer clàssic entre el Barça i el Madrid, així com la resta d'enfrontaments, com el de la Supercopa d'Espanya, les dates del qual (13 i 16 d'agost) hauran de ser ratificades. També la final de Copa, que es disputarà el 21 d'abril. L'Atlètic, tal com ja va anunciar, ha sol·licitat jugar els primers tres duels fora de casa, ja que el Wanda Metropolità no estarà acabat per al 20 d'agost, data de l'inici del campionat.

El Consell Superior d'Esports confirma   El Consell Superior d'Esports confirma  que es mantindrà el normal funcionament de la federació

La federació volia endarrerir la celebració de l'assemblea i també el sorteig del calendari, però la la Lliga ha insistit que es portés a terme l'elaboració dels enfrontaments per a la temporada 2017-2018. Amb els dos organismes s'ha reunit aquest dimecres el Consell Superior d'Esports (CSD) que presideix José Ramón Lete.

REUNIÓ A TRES BANDES

Les tres parts han acordat mantenir el sorteig per demà, divendres. Segons un comunicat del CSD, la RFEF ha anunciat "que es mantindrà el normal funcionament de la federació, garantint que les reunions que fins ara han sigut ajornades se celebraran en la màxima brevetat".

Javier Tebas

president de Laliga

S'ha d'esperar a veure quina decisió pren Villar. Dijous o divendres el jutge dictarà una resolució i sabrem molt més del que està passant"

Després de la reunió, Javier Tebas, president de LaLiga, ha apuntat que davant un possible buit de poder en la federació "s'ha d'esperar a veure quina decisió pren Villar i el jutge perquè hi ha uns estatuts". "Dijous o divendres el jutge dictarà una resolució i tots podrem saber molt més del que està passant. En el meu cas, fa 15 anys que dic el que opino sobre Villar i el seu paper en la federació. Només cal recórrer a l'hemeroteca", ha manifestat Tebas.

El president de la patronal del futbol espanyol ha recordat que va denunciar la federació fa 15 anys "per fets semblants". Tebas no té clar que Villar deixi la presidència de la RFEF. "Em fa pena que, si és veritat que s'acaba l'etapa de Villar, acabi així després de tants anys, tot i que tampoc tinc tan clar que s'acabi de veritat", ha afegit el president de LaLiga, que ha recordat el seu suport a Jorge Pérez, l'exsecretari general al qual Villar va acomiadar fa uns mesos.

Notícies relacionades