Escolta els 10 himnes de futbol més bonics

'France Football' elabora una llista encapçalada pel lema del Liverpool en què el del centenari del Sevilla és 5è, i el cant del Barça, 10è

zentauroepp5967424 liverpool   06 03 2007   partido de vuelta de los 1 8 final 170620115024

zentauroepp5967424 liverpool 06 03 2007 partido de vuelta de los 1 8 final 170620115024 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
ASIER JIMÉNEZ LARZÁBAL / BARCELONA

La prestigiosa publicació futbolística 'France Football', que atorga la Pilota d'Or, ha elaborat una classificació en què mostra els que al seu entendre són els 10 himnes més bonics del futbol mundial. Segons la revista francesa, l'himne més bonic és 'You'll never walk alone', que comparteixen el Liverpool, el Celtic i el Borussia Dortmund. A la llista només hi ha dos equips espanyols: el Sevilla i el Barça. El club sevillà tanca el 'top 5', mentre que els blaugranes se situen al desè lloc. L''¡Hala Madrid!' no figura entre els destacats.

El Top 10 de la llista de France Football
Posició Himne Club
You'll never walk alone Liverpool, Celtic de Glasgow
Roma Roma Roma AS Roma
Toujours on va gagner  Wydad Athletic Club
Horto magiko  Himne no oficial del Panathinaikos
Himne del centenari  Sevilla FC
Don't take me home Newcastle United
Ooh Ssh! Besiktas
Dale Cavese/Dale Boca SS Cavese / Boja Juniors
Forever Blowing Bubbles West Ham United
10º El cant del Barça  FC Barcelona

El 'You'll never walk alone' (Mai caminaràs sol) és un clàssic en el món del futbol, però pocs saben que va ser una cançó per a un musical de Broadway titulat 'Carousel'. L'ara himne del Liverpool, el Celtic i el Borussia de Dortmund, entre altres clubs, va ser interpretat per artistes de la talla de Frank Sinatra, Elvis Presley o Johnny Cash. La lletra convida a seguir caminant amb esperança al cor i sense que importin les tempestats que vinguin. 

El 'Roma, Roma, Roma' és l'himne oficial de l'AS Roma i va ser creat per Antonello Venditti, cantautor italià i gran aficionat del Roma. La seva lletra ressalta el gran amor pel Roma, la seva característica d'equip gran i l'amor pels seus colors.

El 'Toujours on va gagner' (Guanyarem sempre) és l'himne del Wydad Athletic Club de Casablanca, al Marroc, l'equip amb més títols dins de la seva Lliga i l'actual campió marroquí. L'himne, meitat en francès i meitat en àrab, lloa el caràcter guanyador del seu equip. 

'Horto Magiko' és un himne no oficial que utilitzen els aficionats del Panathinaikos per animar l'equip verd-i-blanc. L'afició grega, coneguda de sobres com una de les més animades del món, té en el cant de l'equip atenès un dels seus baluards.

L''Himno del centenario del Sevilla' és un dels més coneguts des que El Arrebato el va crear el 2005 amb motiu del centenari del club sevillà. La lletra és coneguda de sobres per la majoria dels aficionats al futbol, siguin de l'equip que siguin. 

El 'Don't take me home' és el cant de l'afició de les 'garses' del Newcastle United, que, lluny de ser l'himne oficial, és probablement un dels més cantats pels aficionats 'geordies' als camps de fora. 

'Ooh Ssh' és un dels cants més famosos dels aficionats turcs del Besiktas, i se sol entonar quan el porter treu de la porteria o quan el partit està a punt de començar.

Dale Cavese és un dels cants més sonats del SS Cavese italià, però s'ha arribat a importar a l'altre costat de l'Atlàntic, on el Boca Juniors també el canta. 

Notícies relacionades

'Forever blowing bubbles' (Sempre fent bombolles) és un cant de l'afició del West Ham United anglès bastant conegut a la Premier League. 

Per últim, a la llista dels 10 millors himnes, 'France Football' hi situa 'El cant del Barça'. L'actual himne blaugrana, que es va estrenar amb motiu del 75 aniversari del club, és un dels cants més famosos de la Lliga i la senya d'identitat dels culers. La lletra, íntegrament en català, és un himne de germandat al voltant dels colors blaugranes.