Sandro està de pas a Màlaga Lligar Setién, prioritari Aspas, camí del rècord Ceballos, en la millor versió Molt més que tres punts

sandro-jorgezapata-efe

sandro-jorgezapata-efe

4
Es llegeix en minuts
Julián Gómez

18a jornada

Leganés - Athletic beIN, 13.00 h

Barcelona - Las Palmas beIN, 16.15 h

Atlètic - Betis beIN, 18.30 h

Deportivo - Vila-real beIN, 20.45 h

València - Espanyol beIN, 12.00 h (dg)

Celta - Alabès beIN, 16.15 h (dg)

Granada - Osasuna beIN, 18.30 h (dg)

Sporting - Eibar beIN, 18.30 h (dg)

Sevilla - Reial Madrid M+ Part, 20.45 h (dg)

Màlaga - Reial Societat Gol, 20.45 h (dl)

El grancanari Sandro Ramírez està oferint un gran rendiment al Màlaga, on va recalar aquesta temporada després de desvincular-se del Barça. Amb set gols, és el màxim realitzador de l'equip de La Rosaleda i un dels millors entre els espanyols. Precisament per la seva eficàcia amb la samarreta blanc-i-blava al club de la costa del Sol estan convençuts que el potent ariet no durarà gaire a la seva plantilla. Argumenten que, si segueix en aquesta línia, a Sandro li plouran les ofertes l'estiu que ve d'equips, espanyols i estrangers, disposats a aconseguir els seus serveis encara que per ells n'hagin de pagar la clàusula de rescissió, ja que aquesta és sorprenentment baixa: sis milions d'euros. Fixar aquest import va ser una de les poques condicions que va posar l'exblaugrana per fitxar pel Màlaga. Va renunciar fins i tot a exigir una prima de fitxatge malgrat arribar amb la carta de llibertat.

Aconseguir que el futur de Quique Setién segueixi passant per la UD Las Palmas és des de fa setmanes l'objectiu dels dirigents del club insular i gairebé una obsessió per al seu director esportiu, Toni Cruz. Estan tots tan satisfets de la tasca del càntabre al capdavant de l'equip que avui visita el Camp Nou que aconseguir-hi un acord perquè renovi és la prioritat dels responsables de l'entitat. Tant és així que s'han aturat les negociacions amb jugadors que, com Setién, acaben contracte al juny fins a saber què passa amb l'entrenador. Aquest ja ha dit que el seu desig és seguir. Hi ha, per tant, predisposició per la seva part. No obstant, en els primers contactes ha quedat clar que hi ha diferències entre les dues parts. En l'aspecte econòmic i en la durada del nou compromís. Sent importants les primeres, més distància hi ha en les segones, ja que Setién demana tres anys i el club només n'hi ofereix un.

Amb el seu gol a Kameni en l'última jornada, Iago Aspas va elevar a 11 el nombre de dianes que suma a la Lliga 2016-17, va consolidar la seva posició de millor artiller espanyol del curs i es va situar a només tres dels 14 aconseguits per ell la passada campanya, que són el seu millor registre a Primera Divisió. Si segueix en la magnífica línia de rendiment i encert (també ha marcat a la Copa, a la Lliga Europa i amb la selecció), el de Moaña (Pontevedra) no trigarà a superar aquesta marca. També té a l'abast ser el primer jugador del Celta que anota més de 23 gols a Primera. Vint-i-tres són els que va fer Mauro Rodríguez en la campanya 1955-56 (un menys que Di Stéfano, que va ser pitxitxi) i que des d'aleshores és la cota més alta aconseguida per un jugador amb la samarreta de l'equip viguès en la categoria. El de demà davant l'Alabès és el primer dels 21 partits a afrontar per batre el rècord.

Notícies relacionades

Igual que al seu company Rubén Castro, el canvi de tècnic li ha anat d'allò més bé a Dani Ceballos. Suplent i jugador gairebé residual amb Poyet, amb Víctor Sánchez no només ha recuperat la titularitat sinó que és una de les peces clau del Betis. Ceballos, el futbolista de més qualitat sorgit del planter bètic en els últims anys, torna a ser l'home sobre el qual gira el joc del conjunt verd-i-blanc. La confiança dipositada en ell per l'entrenador madrileny està aconseguint que el centrecampista (20 anys) destaqui tant pel bon tracte amb la pilota i la clarividència en la passada com per la feina en tasques més fosques, a les quals fins no fa gaire semblava mostrar-se refractari. Avui, contra l'Atlètic, l'equip que el va voler fitxar aquest últim estiu i que segueix tenint-lo a l'agenda, Ceballos disposa d'una altra oportunitat per convèncer els seus cada vegada menys nombrosos detractors.

La penúltima jornada de la primera volta depara un duel en la zona més baixa de la classificació, un partit entre cuers. El Granada-Osasuna de demà és de transcendència gairebé dramàtica per a tots dos. Encara que tant a la ciutat de l'Alhambra com a Pamplona estan habituats els seguidors a viure partits transcendentals per al futur dels seus respectius conjunts, poques vegades s'hauran vist en la tessitura de disputar una final a aquestes altures de l'exercici. Però aquesta vegada és així. El xoc és de summa importància per al Granada, penúltim, i l'Osasuna, fanalet vermell. En joc hi ha alguna cosa més, molt més que tres punts, encara que quedin cinc mesos de Lliga. L'empat no li serveix a cap i el que perdi quedarà molt tocat, molt més del que ja està, ja que tindrà la salvació encara més lluny. El guanyador no sortirà de la zona de descens, però farà un petit pas de cara a la permanència.