La FIFA corona Ronaldo

"M'hauria agradat que vingués Messi i els jugadors del Barça, però entenc la seva absència", va afirmar el jugador del Madrid després de rebre el premi The Best

undefined36821576 elz200 ffa z rich  suiza   09 01 2017   el delantero portugu170109201442

undefined36821576 elz200 ffa z rich suiza 09 01 2017 el delantero portugu170109201442 / ENNIO LEANZA

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

El primer The Best, l'antic FIFA World Player, la rèplica a la Pilota d'Or i el trofeu inspirat en la pilota del primer Mundial, el del 1930 a l'Uruguai, va anar a parar a les mans de Cristiano Ronaldo. L'hi va entregar Gianni Infantino, president de la FIFA. Segon va ser Messi i tercer, Griezmann, el mateix podi que el de la Pilota d'Or. L'absència dels jugadors del Barcelona, anunciada al matí, va ser la gran notícia en una gala en què quatre jugadors blaugrana, PiquéIniestaSuárez i Messi, van formar part de l'equip ideal.

Ronaldo tanca un any de somni amb un altre premi que redecora la seva carrera. The Best situa l'astre portuguès a dalt de tot, malgrat que va ser el 2016 l'any en què es va parlar dels seus pitjors registres amb el Madrid i d'un cert declivi. Sobre tot això va saber elevar-se per aconseguir la Champions i l'Eurocopa, dos títols que li han donat una bateria de premis que ara tanca amb el guardó de la FIFA.

RECORD AL BARCELONA

Va escoltar el seu nom de boca d'Infantino, va besar la seva nòvia i va anar directe a aixecar el trofeu. El va rebre i li va fer un petó com si fos el primer de la seva carrera. Amb vestit blau, Cristiano va esbufegar i no va oblidar els absents. “Guau, guau, guau. És increïble. La primera vegada que el rebo. Vull agrair als meus companys del Madrid, a la meva família. El 2106 ha sigut el millor any de la meva carrera. He aconseguit tot el que es podia aconseguir. Mai ho oblidaré. Lamento que alguns jugadors del Barcelona no siguin amb nosaltres. És comprensible. Tenen un partit molt important”, va afirmar Ronaldo, que va escoltar de fons el seu crit de gol.

Cristiano Ronaldo

jugador del madrid

Lamento que alguns jugadors del Barcelona no estiguin amb nosaltres. És comprensible. Tenen un partit molt important"

RECORD PER A CRUYFF

Abans del premi més important de la gala, hi va haver un emotiu record per a Johan Cruyff, mort l'any passat, i per a Carlos Alberto, que també va morir el 2016. També es va poder veure Florentino Pérez firmant autògrafs o Zidane signant una samarreta de la selecció argentina amb el 10 de Messi. L'entrenador del Madrid es va quedar sense el premi al millor tècnic de l'any, que va ser per a Claudio Ranieri pel ‘miracle’ amb el Leicester. “Si Dani Alves diu que als 30 anys estàs vell per al futbol, als 65 ni t'ho explico. Ser aquí és un honor i aconseguir això em torna boig”, va dir l'entrenador italià.

GRIEZMANN ,FORA DE L'11 IDEAL

Notícies relacionades

Un dels futbolistes assenyalats de la nit va ser Antoine Griezmann. El jugador blanc-i-vermell va ser tercer al podi darrere Ronaldo i Messi, però no va aparèixer en l'equip idea de la FIFA. No va ser Neymar qui li va prendre el lloc, sinó un altre blaugrana, Luis Suárez. L'11 ideal va quedar compost per Neuer (Bayern Munic), Alves (Juventus), Piqué (Barcelona), Ramos (Madrid), Marcelo (Madrid); Modric (Madrid), Kroos (Madrid), Iniesta (Barcelna); Messi (Barcelona), Suárez (Barcelona) i Ronaldo (Madrid).

L'absència de jugadors del Barcelona va ser l'enraonia de la gala. Des de primera hora no es va parlar de resmés en una gala que també va premiar la millor jugadora, que va recaure en Carli Lloyd (Estats Units). Silvia Neid (Alemanya) va ser la millor entrenadora. El premi Puskas al millor gol va recaure en Mohd Faiz bin Subri (Malàisia). El premi Joc Net va ser per a l'Atlético Nacional de Medellín. El premi a la millor afició va ser per a les del Borussia Dortmund i el Liverpool. El premi honorífic va recaure en el brasiler Falçao.