Bolt i Biles, els millors de l'any per a 'L'Équipe'

El velocista jamaicà aconsegueix la distinció per cinquena vegada

  / AFP / FRANCK FIFE

 
jcarmengol36710093 file   in this aug  7  2016  file phot o  united states  sim161228130619

/

1
Es llegeix en minuts

El diari esportiu francès 'L'Équipe' va distingir aquest dimecres esportistes de l'any el velocista jamaicà Usain Bolt i la gimnasta nord-americana Simone Biles, un títol que l'atleta aconsegueix per cinquena vegada en nou anys. Bolt suma aquesta nova distinció com a campió de campions a les aconseguides el 2008, 2009, 2012 i 2015, mentre que Biles succeeix la tennista nord-americana Serena Williams.

El plusmarquista jamaicà, de 30 anys, va repetir en els passats Jocs de Rio els ors que ja havia guanyat a Pequín 2008 i Londres 2012 en els 100, 200 i 4x100 metres i ha assegurat que aquest any 2017 serà el seu últim a les pistes. El seu futur, segons ha dit en declaracions recollides aquest dimecres per 'L'Équipe', seguirà lligat "el màxim a prop possible a l'atletisme": "El que és segur és que no seré entrenador, ni dirigent. La política no em va, però sí donar consells als joves".

El triple campió olímpic reconeix que no es prenia gaire seriosament els entrenaments quan era més jove perquè confiava massa en el seu talent, però prefereix no augurar què hauria sigut d'ell en cas d'haver sigut més responsable: "¿Hauria tingut la mateixa trajectòria?", es pregunta.

PRIMERA CORONA PER A BILES

Notícies relacionades

Biles, per la seva part, es corona per primera vegada campiona per al diari francès, en un any en què la gimnasta, de 19 anys, ha guanyat quatre medalles d'or i una de bronze als Jocs de Rio. "És difícil tenir nous somnis", admet la jove, que s'agafarà un descans d'un any i al novembre decidirà si el seu cos està preparat de nou per a la competició.

'L'Équipe' elabora la llista de 'Campió de Campions' des del 1946 en la categoria francesa i des del 1975 en la mundial, amb les votacions dels periodistes de les redaccions del grup. Els seus campions francesos el 2016, divulgats dilluns passat, van ser els judokes Teddy Riner i Emilie Andéol, tots dos or als Jocs de Rio.