El Chapecoense rep la Copa Sud-americana en un acte carregat d'emoció

El president del club accidentat va voler compartir el trofeu amb el màxim dirigent del Medellín colombià

segea36686869 brazil s chapecoense real club plinio david  l  holds the co161222092527

segea36686869 brazil s chapecoense real club plinio david l holds the co161222092527 / NORBERTO DUARTE

2
Es llegeix en minuts

El president del Chapecoense, Plinio David De Nes Filho, va recollir visiblement emocionat el trofeu de campió de la Copa Sud-americana atorgat al conjunt brasiler, que va perdre 19 membres de la plantilla, directiva i cos tècnic el 28 de novembre en un accident aeri a Colòmbia.

Amb la veu entretallada, De Nes Filho va demanar que el trofeu de campió pogués "ser dividit" per compartir-lo amb l'Atlético Nacional colombià, i va convidar Daniel Jiménez, representant del club cafeter, a pujar a l'escenari i aixecar el premi junts de nou. "M'agradaria agrair-lo a tothom, a totes les nacions. D'una forma molt especial i afectuosa, i en nom del nostre club, de la nostra ciutat, m'agradaria dividir el trofeu amb Atlético Nacional, pel seu gest", va dir De Nes Filho.

Els presidents del Chapecoense  i l'Atlético Nacional es van fondre en una abraçada i van rebre els aplaudiments

El president del Chapecoense es referia a la petició del conjunt colombià a la Conmebol, l'endemà de l'accident, perquè premiés l'equip brasiler com a campió de la Sud-americana. L'equip anava a Medellín a jugar el partit d'anada jugar quan van patir el sinistre. Així mateix, De Nes Filho va col·locar a Jiménez una bufanda del Chapecoense i es van fondre en una llarga abraçada amb els aplaudiments continuats dels presents.

SORTEIG COPA LIBERTADORES

De Nes Filho va rebre la copa durant el sorteig de la Copa Libertadores 2017 celebrat a Luque (Paraguai), al Gran Asunción, de mans del president de la Conmebol, Alejandro Domínguez, que va destacar a l'inici de la gala que era "un dia de sentiments contradictoris. "He d'admetre que tinc un dolor a l'ànima quan recordo que uns dies enrere la família del futbol estava de dol", va dir Domínguez en relació amb l'accident del vol sinistrat en què viatjava la plantilla del Chapecoense, un accident que va costar la vida a 71 persones.

Notícies relacionades

Domínguez va indicar que, malgrat que el futbol és habitualment rivalitat, la tragèdia aèria de Colòmbia va servir per demostrar que també és "una força integradora, ens acosta, ens uneix i ens entrega pau, i ens dóna el millor de nosaltres". L'equip brasiler volava en un avió llogat a l'empresa de bandera boliviana Lamia, que es va estavellar poc abans d'arribar a l'aeroport de Medellín.

El Chapecoense havia de jugar a Medellín el primer partit de la final de la Copa Sud-americana contra l'Atlético Nacional, que després del desastre va sol·licitar que el títol del torneig s'atorgués a l'equip brasiler, cosa que va ser acceptada per les autoritats futbolístiques.