Wlodarczyk fa caure el tercer rècord del món a Rio

La llançadora polonesa guanya el martell amb 82,29, més d'un metre més que la seva anterior plusmarca

 

  / REUTERS / GONZALO FUENTES

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

Segueix la ratxa en l'atletisme olímpic a Rio 2016. Si divendres va ser l'etíop Almaz Ayana la que va destrossar el rècord del món dels 10.000 metres, i diumenge va ser el sud-africà Wayde van Niekerk el que va fer miques el de 400 metres, aquest dilluns ha caigut el tercer rècord mundial a l'Estadi Olímpic.

La polonesa Anita Wlodarczyk ha llançat el martell a la final fins als 82,29 metres, i ha superat la plusmarca que ella mateixa tenia en 81,08 des de l'agost de l'any passat. Una millora de més d'un metre que confirma la seva supremacia en aquest llançament, ja que va arribar a Rio després d'haver guanyat les últimes 28 competicions en què havia participat. 

Wlodarczyk, de 31 anys, acostuma a menjar per esmorzar nou ous durs cada matí. Potser aquest és el secret de la seva descomunal força, que l'ha portat a ser campiona olímpica (a Londres 2012 va ser plata) amb un gran avantatge sobre les altres medallistes, la xinesa Wenxiu Zhang (76,75) i la britànica Sophie Hitchon (74,54). La polonesa ha sigut dues vegades campiona del món (2015 i 2009) i dues vegades campiona d'Europa, i ha sigut la primera, i l'única, que ha superat els 80 metres en martell.

JEBET, MOLT A PROP EN OBSTACLES

Notícies relacionades

La bona ratxa a Rio gairebé ha prosseguit en l'altra final de dilluns al matí, la de 3.000 metres obstacles, on la jove atleta de Bahrain Ruth Jebet (19 anys) ha quedat a menys d'un segon del rècord mundial de Pequín 2008 de la russa Gulnara Galkina, establert en 8.58.81. Jebet ha guanyat amb 8.59.75 amb una gran distància de gairebé 50 metres sobre la kenyana Kiyeng Jepkemoi i encara més sobre la nord-americana Emma Coburn, que ha hagut de batre el rècord del seu país per aconseguir el bronze.

Jebet i Galkina són les úniques obstaculistes que han corregut alguna vegada per sota dels 9 minuts.