EHUMANLIFE / Premi Innova

Innovació sense fronteres

El premi Innova reconeix les firmes que aporten canvis gràcies a l'aprofitament de les tecnologies

La firma del sector sanitari Ehumanlife, guardonada en l'actual edició

zentauroepp41549085 ehumanlife180110182836

zentauroepp41549085 ehumanlife180110182836

3
Es llegeix en minuts

PATROCINADORS 2017

L'impuls i el desenvolupament tecnològic és l'objecte del premi Innova, en el marc de la nova edició dels premis Empresa de l'Any, organitzats per EL PERIÓDICO i Banc Sabadell. La celebració de la que és l'edició número 37 està prevista pel dilluns 15 de gener.

Les empreses candidates a aquesta categoria Innova han acreditat una aposta clara per la innovació tecnològica, bé en els processos de producció o en els de gestió. Aquesta aposta ha sigut especialment significativa en l'últim any, i s'han generat notables millores en l'eficiència d'aquests processos, en la competitivitat de la seva oferta o en la capitalització de l'empresa. En l'edició d'aquest any, l'empresa guardonada en aquesta categoria Innova és Ehumanlife, amb la seva Consulta Salud, un servei d'atenció sanitària a distància que ofereix l'oportunitat d'accedir a segones opinions mèdiques en poc temps. 

Ehumanlife s'obre pas  en la revolució sanitària

La sanitat privada trenca fronteres. Fruit de les necessitats de pacients desitjosos de diagnòstics complementaris va néixer Ehumanlife, un servei de consulta i atenció sanitària a distància, fundat per <strong>Carles Vila</strong> i <strong>Zachary W. Bohart</strong>. Compta a més, entre altres, amb <strong>Gabriel Masfurroll,</strong> president i principal accionista d'Institución Tres Torres, com a conseller. La creixent massificació dels serveis de salut, tant públics com privats, injecta optimisme empresarial al projecte, que s'assenta sobre plantejaments de lògica sanitària i tecnològica inqüestionables. I és que la sanitat privada ha entrat en una etapa sense fronteres, els professionals poden donar el seu servei en qualsevol lloc del món i els pacients amb recursos poden accedir a qualsevol servei sanitari. El negoci <em>on line</em> suposa al final la lògica consolidació de la intermediació sanitària sense fronteres, una opció més en malalties greus. 

El jurat ha valorat el context i els recursos amb què es porta a terme la innovació. S'han tingut en compte l'origen i quantitat de recursos dedicats a R+D+I i el seu rendiment. L'externalització davant el desenvolupament intern o la convivència de les dues opcions també ha sigut un factor determinant. Un tercer factor a considerar és la trajectòria de la firma, més enllà del desenvolupament que hi ha hagut durant els últims 12 mesos. 

Notícies relacionades

En línies generals s'ha considerat el tipus de desenvolupament de producte o servei que l'empresa ha impulsat en l'últim any. Es valora que sigui un producte de nova creació, gairebé una disrupció davant els usos habituals en el sector sanitari i que obre les portes a un futur diferent de l'actual, tant per als professionals sanitaris com per als pacients. 

El segon valor que ha tingut en compte el jurat és la millora de processos. Ehumanlife ha sigut capaç d'implementar sistemes de treball col·laboratius amb un alt grau d'innovació respecte als processos tradicionals. En el cas d'Ehumanlife és la utilització de la tecnologia per a la realització de diagnòstics mèdics a distància. El jurat també reconeix l'esforç de la firma per optimitzar l'organització dels recursos mèdics i posar a l'abast de qualsevol pacient el coneixement i l'excel·lència dels professionals especialitzats, al marge de quin sigui el seu centre de treball, en una col·laboració que s'afegeix als serveis bàsics. 

El lideratge tecnològic, clau de l'èxit empresarial

Tota empresa que aspiri a l'excel·lència ha de ser conscient que el camí per aconseguir-la passa, indefectiblement, per innovar, per liderar i per anar sempre un pas al davant. Quirónsalud aposta de manera decidida per la innovació i la investigació mèdica. Una prova n'és el futur centre de prototeràpia que el grup posarà en funcionament el 2019 i que serà el primer d'Espanya a oferir teràpia de protons contra el càncer. Però també ho és la nova ressonància magnètica per a malalties neurodegeneratives implantada a l'Hospital Universitari Dexeus, o l'avançat incubador d'embrions que augmenta la possibilitat d'embaràs, o el nou quiròfan híbrid del Centro Médico Teknon, el primer en la sanitat privada de Catalunya i de tot Espanya, per citar només alguns dels molts exemples que s'han materialitzat el 2017 en els més de 45 hospitals del grup i que posen de manifest el compromís de Quirónsalud amb la innovació per oferir la millor i més completa atenció sanitària.