QUATRE DIES

493.000 vehicles sortiran de Barcelona pel pont del Pilar

Hi haurà més de 1.000 controls preventius a les carreteres

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Uns 493.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda d'aquest dimecres i la mateixa hora de dijous pel pont del Dia del Pilar o la Hispanitat, des de dijous fins diumenge, segons estima el Servei Català de Trànsit (SCT).

Per la tornada, es calcula que 262.000 vehicles tornaran diumenge entre les 12 i les 00 hores, en un pont de quatre dies en què Trànsit ha desplegat un dispositiu especial. Les principals retencions es poden registrar a la C-16, la C-17, la C-14, la N-145 i l'AP-7 nord.

Un total de 1.989 agents dels Mossos d'Esquadra seran a les carreteres per vetllar per la seguretat i faran 1.054 controls preventius, més de la meitat per alcohol, drogues i ús de casc i cinturó.

Notícies relacionades

El pont del Pilar suposa una operació especial de trànsit de transició entre les retencions habituals de l'estiu, que es concentren cap a les zones costaneres, i les pròpies de l'hivern, amb destins de muntanya, on es preveu que hi hagi més afluència de vehicles.

D'aquesta forma, segons Trànsit, es preveu que les vies C-16, C-17 i C-14, i la N-145, d'accés a Andorra, siguin les vies amb més mobilitat, juntament amb l'AP-7 nord, especialment entre la Roca del Vallès i Sant Celoni.