CONFLICTE A L'AEROPORT

Vídeo per saber com arribar a la porta secreta de l'aeroport de Barcelona

Les dues vies alternatives que permeten evitar el col·lapse del control de seguretat principal

Milers de persones s’amunteguen en deu passadissos col·lapsats mentre a la planta inferior hi ha un accés buit. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
JÚLIA ALBACAR / EL PRAT

La massificada via d'accés a la zona d'embarcaments de la Terminal 1 del Prat té una alternativa, l'entrada de Vols Regionals, la porta secreta que ahir va avançar aquest diari. Es tracta d'una entrada infrautilitzada per la que qualsevol passatger pot accedir, inclosos els vols internacionals, que poden passar pels controls i arribar al vestíbul central i fer allà el control de passaports si el seu destí ho requereix.

Notícies relacionades

Per accedir a Vols Regionals, s'ha de baixar a la planta inferior (vegeu vídeo), on estan les arribades. Una vegada allà, s'ha de travessar un espai assenyalat com La plaça i dirigir-se a la zona de pàrquings, concretament al passadís on hi ha el C, el B i finalment, l'A. És al final d'aquest mateix passadís on hi ha Vols regionals, darrere unes portes de vidre.

Una altra possible via, encara que menys recomanable perquè disposa de menys detectors de metall i personal, és la de l'antic Pont Aeri, que s'ubica a l'extrem oposat de la de Vols regionals.