Endesa es considera discriminada per l'Ajuntament de Barcelona

L'empresa considera que no pot competir en igualtat de condicions amb les petites companyies que no tenen cap client vulnerable a qui protegir

1
Es llegeix en minuts
CARLES COLS / BARCELONA

Fonts d'Endesa han puntualitzat que l'empresa elèctrica sí que vol anar al concurs públic convocat per l'Ajuntament de Barcelona sí que vol anar al concurs públicAjuntament de Barcelonaper subministrar energia elèctrica a tots els edificis municipals de la ciutat, així com a la xarxa d'enllumenat dels carrers, amb un pressupost de 65 milions d'euros.

No obstant, l'empresa considera que el nou procés de licitació dictat pel consistori dirigit per Ada Colau l'hi impedeix per discriminatori, ja que no pot competir en igualtat de condicions amb les petites companyies que no tenen cap client vulnerable a qui protegir ja que operen només en el mercat lliure, assenyala Endesa.

Aquestes companyies, considera Endesa, poden acceptar les condicions contra la pobresa energètica gairebé sense risc de veure's afectades per elles.

L'empresa subministradora indica així mateix que les clàusules que estableix el concurs de l'Ajuntament de Barcelona poden provocar incerteses jurídiques, ja que existeix una llei estatal en tràmit sobre la mateixa matèria.

Notícies relacionades

"El més lògic –concreten fonts d'Endesa– seria esperar que aquest procés legislatiu s'hagi acabat" abans d'establir noves condicions per al contracte municipal de la llum a Barcelona.

La companyia elèctrica, a més, remarca que fa més de dos anys que treballa en matèria de pobresa energètica i que compleix la normativa catalana al respecte ("malgrat que no és obligatòria, de moment, la seva aplicació", subratlla), entre les mesures principals de la qual figura la de comprovar amb els serveis socials que un abonat no figura en la llista de persones vulnerables abans de tallar-li el subministrament per impagament.