SETMANA DEL 22 AL 25 DE FEBRER

Metro, Ferrocarrils i bus amenacen amb vagues durant el Mobile World Congress

Diversos sindicats convoquen jornades de protesta, i la Guàrdia Urbana, una manifestació

cjane18467767 barcelona 27 02 2012  world mobile congres asisten160211185726

cjane18467767 barcelona 27 02 2012 world mobile congres asisten160211185726

3
Es llegeix en minuts

El sector del transport públic amenaça de convertir en una malson la mobilitat durant el Mobile World Congress (MWC), la fira mundial de la telefonia mòbil, que portarà a la ciutat més de 90.000 persones entre els dies 22 i 25 de febrer. Diversos sindicats han convocat vagues i aturades parcials de servei que podria afectar el metro, els autobusos i els Ferrocarrils de la Generalitat.  

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'ha trobat aquest dijous amb els treballadors en una reunió de mediació convocada per la Generalitat davant l'amenaça de vagues per al 22 i el 24 de febrer, primer i últim dia de l'MWC, que se celebra al recinte de Fira de Barcelona a Gran Via 2 i que omple els hotels i els apartaments turístics de Barcelona i voltants. 

La reunió ha acabat amb un preacord, segons la UGT, que si és ratificat per la plantilla permetrà desconvocar les aturades previstes. No obstant, altres sindicats com CGT, COS, ACTUB, USOC, PSA i CNT, majoritaris entre els conductors, mantenen la convocatòria de vaga en els autobusos de Barcelona per als dies 15 al 19 de febrer i han sumat aturades de dues hores per torn els dies 23 i 25 de febrer. 

VAGA DEL METRO

Els treballadors del Metro de Barcelona també mantenen la convocatòria de vaga durant el Congrés Mundial de Mòbils (MWC), després que hagi finalitzat sense acord la reunió de mediació que han mantingut aquest dijous la direcció i el comitè pel bloqueig del conveni. Segons UGT, l'empresa ha presentat en la reunió una oferta "molt allunyada" de la proposta de conveni col·lectiu aprovada per l'assemblea de treballadors, que reclamen un augment salarial i noves contractacions, encara que seguiran negociant.

La plantilla del Metro ha convocat vaga de 24 hores els dies 22 i 24 de febrer.

També el comitè d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha convocat aturades parcials durant els dies del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona coincidint amb les hores de més mobilitat dels seus assistents. En concret, els aturades previstes són els dies 22, 23 i 24 de febrer de 7.30 a 10.30 hores, i de 17.30 a 20.30, i el dia 25 de febrer de 12.00 a 16.00 hores, ha publicat aquest dijous la cadena de televisió BTV.

El motiu és el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu, que es va prorrogant anualment des que va finalitzar el que comprenia del 2005 al 2010, ha explicat el president del comitè d'empresa de FGC, Xavier Valverde.

Aquesta convocatòria d'aturades parcials a FGC arriba després de l'anunci de vaga fet pels sindicats del Metro de Barcelona per als dies 22 i 24, durant el congrés de mòbils, que atrau a la capital catalana més de 90.000 persones durant quatre dies.

PROTESTA DELS URBANS

El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, Sapol, també ha convocat una manifestació amb CCOO i la UGT per al dia 23 de febrer, durant la fira de telefonia mòbil, ha informat a Europa Press el portaveu del sindicat, Marcos González.

Notícies relacionades

González ha explicat el motiu de les protestes per part dels agents: "Ens deuen un 1% del salari i volen pagar-lo en 3 anys", i una sentència obliga l'Ajuntament de Barcelona a pagar l'increment d'aquest percentatge que els deuen, amb caràcter retroactiu, des de l'any 2007 fins al 2015. El portaveu de Sapol ha argumentat que la xifra a què augmenta el deute és de 70 milions d'euros, tenint en compte "tots els empleats públics de l'ajuntament" i no solament els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Els sindicats tenen prevista una reunió amb el departament de Recursos Humans de l'Ajuntament el dijous 18 de febrer, però, de moment, no han desconvocat la manifestació, que està prevista al matí a les 9.30 hores i anirà des de plaça Espanya fins a l'entrada del recinte Gran Via de Fira de Barcelona, on se celebrarà el Mobile World Congress (MWC).