CONVERSES A GIRONA

Quan Maffeo escoltava l'"amable" Messi a Montilivi

"¿Et quedaràs aquí tot el dia?", li va preguntar el geni al defensa del Girona sobre el seu poc habitual marcatge individual

marcosl40253005 girona  23 09 2017  deportes   messi  tratade superar a sus 170924192134

marcosl40253005 girona 23 09 2017 deportes messi tratade superar a sus 170924192134

1
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

No va jugar. Ni tampoc va deixar jugar Messi. Per no demanar, Pablo Maffeo, ni li va demanar la samarreta al geni argentí perquè «un col·lega», com ell mateix va revelar, volia tenir la de Ter Stegen. «I els amics són el primer», va comentar el defensa del Girona (20 anys), fill d’Alfonso, un italià al qual no li agrada el futbol, representant d’una empresa de joguines infantils, i de Marisa, una veterinària argentina. «¿Et passaràs així tot el dia?», li va xiuxiuejar Messi quan va detectar, tot just més iniciar-se el partit, que no podria caminar sol per Montilivi.

«Sí, és clar», li va contestar el jugador que va començar sent davanter al Llevant Les Planes de Sant Joan Despí, encara que, de mica en mica, va anar endarrerint la seva posició fins a la defensa. Abans va exercir també d’extrem, però va arribar al cadet de l’Espanyol i va ser reubicat com a lateral. Mai va pensar llavors que una nit aniria perseguint Messi per tot Girona, desconnectat del joc fins al punt que els seus companys encara que el veiessin totalment sol no li passaven la pilota. No era el seu partit. El partit de Pablo era contra Leo. Una nit que va donar per a tot, fins i tot per compartir confidències: «¿Quants anys tens? ¿Estàs cedit pel City?», li va preguntar Messi.