9 GOLS EN 5 JORNADES

Messi, encara millor

L'astre sorprèn amb els seus increïbles registres d'eficàcia després de ser acostat encara més a l'àrea per Valverde

2
Es llegeix en minuts
Marcos López / Barcelona

Sembla mentida, potser fins i tot irreal. Però cada partit que passa Leo Messi és millor. Fins i tot molt millor, capaç fins i tot de batre’s a si mateix quan l’estrella està iniciant la seva catorzena temporada amb el Barça. Amb Valverde, que l’ha acostat més que mai a l’àrea, Messi està sorprenent, i ja és molt dir després dels prodigis diaris que ha deixat en l’última dècada, per la seva espectacular contundència ofensiva. El 50% dels seus remats a porteria acaben en gol. Ha marcat nou gols en les primeres cinc jornades de Lliga, rècord fins i tot per a ell.

Messi no es conforma d’establir nous registres sinó que explora, a més a més, universos nous que enlluernen tothom, inclosos als seus propis companys, per no parlar ja de Valverde, que ho ha entès a la primera. Per més que el tècnic es resti importància. «Jo només el poso al camp, no sé què més es pot fer», va dir el Txingurri com si res transcendent hagués fet en la seva curta estada amb el geni.

Després de marcar quatre gols, Messi s'emporta la pilota a casa. / JORDI COTRINA

Notícies relacionades

Un altre dia més en el seu jardí del Camp Nou. Després, va agafar la pilota i se la va endur a la seva casa de Castelldefels, transformada en un museu que rep obres noves a cada partit que juga. Dembélé, acompanyat per Ricard Pruna, el metge del Barcelona, tornava ahir a casa, mentre Leo ha fet del que és extraordinari una cosa rutinària. «Que faci quatre gols ja no és una notícia, repeteix això moltes nits i molts partits, això és perquè li encanta el futbol i disfruta», va revelar Valverde. Per això, l’estrella es posa a pensar ara en la immediata visita de dissabte a Montilivi per enfrontar-se al Girona, feliç perquè l’equip, malgrat no tenir ja trident, el recolza com ell espera.

«APARCA EN LLOCS...» 

Amb o sense Suárez, viu Messi més a prop de l’àrea que abans, incapaç de ser detectat pels rivals. «És molt llest, ell aparca en llocs on és molt difícil enxampar-lo», va confessar Mendilibar, el tècnic de l’Eibar. «Se’n va al darrere del lateral que ha pujat, agafa zones intermèdies, enganxa les esquenes dels migcentres contraris perquè als defenses els costi anar-hi perquè està molt lluny...», va afegir el tècnic basc, impressionat com tots perquè l’aprenentatge tàctic de Leo no té fi. O com diria Valverde: «Sembla que Messi hauria d’estar marcat, però, al final, sempre està sol». Per més trànsit que hi hagi al camp, només ell coneix dreceres inèdites i, sobretot, aparca allà on ningú el veu.