Continua la polèmica per la seva victòria

Comissions Obreres demana «deixar sense efecte» l’elecció de Chanel i les actes de les votacions del Benidorm Fest

El sindicat demana a RTVE explicacions «de manera urgent» sobre quins criteris es van seguir per a l’elecció del jurat

Comissions Obreres demana «deixar sense efecte» l’elecció de Chanel i les actes de les votacions del Benidorm Fest
1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

TVE està vivint un èxit agredolç amb el Benidorm Fest. Malgrat l’enorme repercussió social que ha tingut el certamen i les grans dades d’audiència, la victòria de Chanel catapultada pel vot del jurat continua generant controvèrsia. La decisió dels experts ha sigut també qüestionada per Comissions Obreres, que demana a RTVE transparència sobre el procés de selecció dels membres del jurat.

En un comunicat, CCOO denuncia que hi ha hagut «presumptes irregularitats» que són «tan notables que s’hauria de deixar sense efecte l’elecció de la cançó que representarà a Espanya al Festival d’Eurovisió». El sindicat demana a les direccions implicades que aclareixin «de manera urgent, com i qui va seleccionar el jurat del Benidorm Fest». De la mateixa manera, «amb la mateixa urgència RTVE ha de fer públiques les actes de les votacions i les incidències registrades, totes en el seu conjunt».

El sindicat opina que «les relacions entre membres del jurat i la cantant Chanel Terrero» han de quedar aclarides. Això es refereix a la vinculació professional de la cantant de ‘SloMo’ amb algun membre, una cosa que sens dubte s’hauria pogut evitar, principalment per evitar comentaris contra la mateixa Chanel, que ha hagut d’abandonar Twitter davant la gran pressió rebuda.

Notícies relacionades

CCOO insisteix que «ha de quedar clar si hi ha conflicte d’interessos, ha de quedar clar el sentit del vot de les persones que, en el jurat, tenen o han tingut relació amb la cantant guanyadora del festival». «Preguntes que RTVE ha de respondre: ¿Quins van ser els criteris per seleccionar el jurat? ¿Existeixen o han existit relacions professionals entre membres del jurat i la cantant guanyadora? ¿Què reflecteixen les actes de les votacions? ¿Sota quins arguments el jurat va procedir a votar les/els participants?», expressen.

No obstant, el sindicat fa «un reconeixement molt especial» en la seva nota «al conjunt de professionals de RTVE, que, amb una excel·lent tasca, han demostrat la capacitat de producció que té la Corporació».

Temes:

Benidorm Fest