Animals de companyia

L’única raça de gos amb aquesta característica: no borda

L’especial posició de la seva laringe i l’estructura de les seves cordes vocals, responsables de la singularitat d’aquest gos

L’única raça de gos amb aquesta característica: no borda
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una de les races més antigues de gos que existeixen té una característica única: es tracta de l’únic gos incapaç de bordar.

La singularitat dels basenji, que és com es diu aquesta raça originària de l’est de l’Àfrica, té una explicació física i és que la seva absència de lladrucs es deu tant a la posició de la seva laringe com a l’estructura de les seves cordes vocals, més estretes i planes que les de qualsevol altre gos.

Això sí, que no pugui bordar no és sinònim que els basenji siguin muts. No obstant, els sons que emeten s’assemblen més als d’un llop o, fins i tot, a un cant tirolès.

Notícies relacionades

D’esperit intranquil i juganer, són excel·lents companys per als nens i bones mascotes, contentes de complaure el seu amo.

De mida mitjana, aquesta raça de pèl curt i sedós presenta tres colors en combinació amb el blanc: el negre, el marró i el tigrat. D’altres dades a favor seu per triar-lo com animal de companyia són que perd poc pèl i no sol fer pudor, tot i que no li agrada l’aigua, si bé sí que es neteja a l’estil dels gats.

Temes:

Gossos