El rival de Nadal

Open d’Austràlia: Daniïl Medvédev, el desafiament de l’os

  • El jugador rus és fred a la pista i alhora mostra un caràcter explosiu durant els partits.

Open d’Austràlia: Daniïl Medvédev, el desafiament de l’os

OPEN AUSTRALIA

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Sembla impassible, tímid i reservat. La seva cara poques vegades delata el que està passant pel seu cap. Daniïl Medvédev (Moscou, 11 de febrer del 1996) és fred quan juga i el seu tennis és tan contundent com mecànic, però li costa poc treure un fort caràcter si ho necessita. Disfruta llegint, jugant als escacs o a la Playstation amb la qual ha competit en tornejos de videojocs. Els seus companys l’anomenen l’os (‘medvev’, en rus) i com un os, i no de peluix, és capaç de tombar el rival d’una sola urpada amb la raqueta o bramar enfadat si se sent maltractat .

Jaume Campistrol, el jutge de cadira català del partit contra Stefanos Tsitsipas, ho va poder comprovar i el va patir divendres en directe quan el tennista rus va explotar protestant pel comportament del pare del jugador grec que no parava de parlar i donar consells al seu fill.

«¿Ets estúpid?, ¿No ho veus? El seu pare li està parlant durant cada punt. ¿Respondràs a la meva pregunta? ¡Mira’m, t’estic parlant! ¿Déu meu com pots ser tan dolent i estar arbitrant una semifinal de Grand Slam», li va deixar anar Medvédev indignat, abans de marxar als vestidors per canviar-se de roba després de perdre el segon set. Va ser una protesta furibunda que l’hauria fet mereixedor de la mateixa sanció que Medvédev demanava per al pare de Tsitsipas. Al final del partit es va disculpar.

No és la primera vegada en aquest Open d’Austràlia que el tennista rus s’enfada. Ho va fer fa uns dies al sentir-se discriminat per l’organització del torneig que fins a quarts de final no el va posar a la Rod Laver Arena. «No sé què he de fer per jugar a la pista central als Grand Slams, ja vaig guanyar l’últim Grand Slam, soc el cap de sèrie més gran aquí», es va queixar.

El record de Djokovic

Medvédev pot ser tan desagradable com ocurrent i divertit com quan va celebrar la seva victòria en l’Obert dels Estats Units el setembre passat, tirant-se a terra, com si l’haguessin matat, davant un Novak Djokovic que havia arrabassat, amb una lliçó de tennis, la possibilitat de guanyar el Grand Slam (els quatre grans en un any) i el 21 per al número 1 mundial.

De Djokovic es va acordar també en el partit de quarts davant Felix Auger-Aliassime quan estava dos sets per sota. «Em vaig preguntar què faria ‘Nole’, en aquesta situació. I em vaig dir: ‘faré que treballi’», va dir fent broma després d’aixecar un ‘match ball’ i guanyar el partit. «No estic cansat» va firmar en l’objectiu de la càmera de televisió, desafiadora.

Notícies relacionades

O fer broma després de vèncer Tsitsipas del que li espera diumenge. «Segurament en l’US Open va ser Nadal el que em va donar suport perquè Djokovic no arribés al seu 21° Grand Slam i ara serà ‘Nole’ el que ho farà perquè Rafa no guanyi el 21».

Si Medvédev guanya el títol li arrabassarà el número 1 mundial, una cosa que ni podia somiar quan, als nou anys, es va apuntar a classes de tennis veient un anunci a la piscina en la qual els seus pares, Sergey i Olga, el portaven a natació.