el viatge a Marbella

¿Va mentir Djokovic a les autoritats espanyoles?

  • El número u del tennis mundial va aterrar a Màlaga el 28 de desembre i va entrar a Espanya amb una prova negativa de covid només 12 dies després de la seva PCR positiva.

¿Va mentir Djokovic a les autoritats espanyoles?
3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

¿Va ser només un error pel qual Novak Djokovic va demanar perdó o hi havia alguna cosa més amagada quan no va advertir les autoritats australianes que havia viatjat a Espanya?

El tennista serbi va aterrar a Màlaga el 28 de desembre. Totes les fonts consultades per aquest diari asseguren que era impossible que el número u del tennis mundial entrés a Espanya sense una prova negativa contra el virus. Si bé és cert que els ciutadans serbis no poden ingressar en territori espanyol si no estan vacunats, Djokovic té fixada la residència a Mònaco, els habitants del qual, com passa amb els d’Andorra, San Marino o el Vaticà, es poden moure lliurement entre fronteres Schengen.

Ara bé, les autoritats australianes no haurien entès aquest viatge quan Djokovic va donar positiu per covid el 16 de desembre, 12 dies abans del seu viatge a Andalusia. El tennista, si realment es va realitzar una PCR amb resultat positiu el 16 de desembre, cosa que alguns diaris estrangers com el ‘New York Times’ han posat en dubte, hauria d’haver complert una etapa de confinament a Belgrad, que encara no havia vençut quan va volar cap a Espanya, on, a més, no va informar de la seva infecció prèvia.

Els dubtes

Per això, revistes com l’alemanya ‘Der Spielgel’, després de consultar amb experts, dubten que el positiu del 16 de desembre fos real. I es basa aquest raonament en el fet que Djokovic no va cometre cap irregularitat, ni es va saltar cap aïllament quan va anar a un acte per ser imatge d’un segell postal, es va fotografiar amb joves promeses del tennis del seu país o va concedir una entrevista dos dies després del seu control positiu. Simplement no estava infectat.

Els dubtes van saltar després que un periodista, col·laborador del diari novaiorquès, alertés a través de Twitter que el QR del document de la PCR presentat per Djokovic a l’aeroport de Melbourne i publicat per la premsa australiana, li va donar negatiu quan el va exposar al seu mòbil. 

El tennista va publicar a Instagram un llarg text en el qual reconeixia com a error personal la relliscada per no informar la policia de duanes de Melbourne de la seva estada a Espanya. Djokovic va passar a Marbella, on posseeix una casa, la nit de Cap d’Any amb la seva dona i dos fills i després va entrenar a les instal·lacions de Puente Romano on va practicar amb les boles que s’utilitzaran a partir de dilluns a l’Open d’Austràlia.

Curiosament, Djokovic ja va protagonitzar un incident en aquestes mateixes pistes el maig del 2020 quan va efectuar un entrenament quan encara no estava permès a causa de l’estat d’alarma dictat pel Govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus i no deixava els esportistes professionals realitzar exercicis més enllà de les seves cases.

Un altre antecedent

Notícies relacionades

I és que no va ser l’única vegada en què Djokovic s’ha mostrat irrespectuós amb les restriccions, tal com va succeir el juny del 2020 quan va organitzar un torneig a Sèrbia on no hi va haver cap mesura de seguretat i va acabar amb diversos contagis; entre altres, el seu.

Austràlia, ahir, no va voler apuntar detalls sobre si hi havia dubtes o no amb la documentació del tennista i que es va examinar durant quatre dies. Només va parlar d’un tema de salut pública i de no donar ales als antivacunes per mantenir el visat al jugador serbi.