IMPLACABLE

Wimbledon, el 20 per a Djokovic

El número 1 mundial s’uneix a Federer i Nadal amb una vintena de Grand Slams després de vèncer a la final Berrettini

Wimbledon, el 20 per a Djokovic
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Novak Djokovic ha obert la porta de l’exclusiu ‘Club dels 20’ per asseure’s al cim del tennis mundial al costat de Roger Federer i Rafael Nadal. El número 1 mundial va aconseguir el seu propòsit després de conquerir el seu tercer Wimbledon consecutiu, el sisè del seu palmarès i el vintè Grand Slam d’una extraordinària carrera en la qual manté el pols per ser el millor de la història amb el suís i l’espanyol.

El tennista serbi ho va aconseguir al derrotar l’italià Matteo Berrettini per 6-7 (4), 6-4, 6-4 i 6-3.

Inici inesperat

Djokovic semblava que tenia encarat el primer set quan després d’un inici tens, amb dues dobles faltes en el primer joc i un ‘break point’ salvat, s’havia col·locat amb avantatge de 5-2 i va disposar d’un ‘set ball’ per tancar la mànega sense problemes.

El número 1 mundial portava el control sense massa conflictes davant un Berrettini, que va entrar amb un aparatós embenat a la cuixa esquerra, no semblava en la seva millor forma per afrontar la final. Però tot va canviar després de perdre el serbi la seva oportunitat. L’italià va salvar el joc després de gairebé 10 minuts de lluita i, en el següent, llançat, trencar també el servei de Djokovic (5-4) per acabar forçant el ‘tie-break’. 

’Tie-break’ per a l’italià

Berrettini era un altre. Jugava més atrevit, no semblava que la lesió el molestés i la tensió atrapava Djokovic. L’italià ja havia tret el seu martell de dreta a passejar i va acabar apuntant-se la mànega amb un ‘ace’ i després de 72 minuts, davant l’explosió de la grada de la central que demanava guerra.

Si Djokovic buscava entrar en la història ho havia de demostrar sobre la centenària central. A la segona mànega, el cinc vegades campió del torneig, va sortir disparat apuntant quatre jocs seguits i tornant a col·locar-se 5-2, com en el primer set. 

Però de nou Berrettini li va posar la por al cos per acostar-se fins al 5-4, tot i que Djokovic ja tenia la lliçó apresa i no va fallar en el següent servei que es va apuntar en blanc i igualar el marcador a un set.

Djokovic va tornar a trencar ràpid en el tercer (2-1) i va aconseguir mantenir l’avantatge fins a poder aixecar el puny després d’apuntar-se la mànega. El número 1 redreçava la situació.

Notícies relacionades

El recolzament del públic amb Berrettini va enfurismar Djokovic, que aixecava el dit índex, assenyalant qui era el número 1. I ho va demostrar en cada jugada que va poder, amb cops genials, una espectacular carrera a una deixada de l’italià, de 50 metres amb la qual va evitar un 15-40 per al 4-2, que hauria complicat més el partit. Djokovic va apujar la seva intensitat una mica més fins a aconseguir que Berrettini li entregués un nou ‘break’ (4-3), amb una doble falta.

El serbi cridava per primera vegada. I el públic ho celebrava animant-lo. Djokovic ja no deixava anar la seva presa i buscava el gran moment per aconseguir el seu repte. Ho va aconseguir trencant el servei de Berrettini i en el tercer ‘match ball’ després de 3 hores i 27 minuts.