PRIMER ITALIÀ EN LA HISTÒRIA

Berrettini arriba a la final Wimbledon

El tennista italià s’ha imposat al polonès Hurkacz i espera rival del duel entre Djokovic i Txapovalov.

1
Jaume Pujol-Galceran

«Ni m’havia atrevit a somiar una cosa així perquè era massa gran», deia Matteo Berrettini després d’assolir la final al vèncer el polonès Hubert Hurkacz per 6-3, 6-0, 6-7 (3) i 6-4 i convertir-se en el primer italià que ho aconsegueix en la centenària història de Wimbledon.

Berrettini ha imposat el seu poderós tennis (60 cops guanyadors, d’aquests 22 ‘aces’) per vèncer Hurkacz en 2 hores i 39 minuts. El tennista italià (9 mundial) ha estat a dos punts de decidir el partit en tres sets, però Hurkacz ha aconseguit forçar un ‘tie-break’ per guanyar-lo (7-3) i portar-lo al quart i definitiu on, de nou, no ha pogut frenar Berrettini que, després d’aconseguir el ‘break’ (1-0) ja no ha deixat escapar el seu avantatge per celebrar la victòria.

Primer italià

Berrettini es converteix en el quart tennista del seu país que aconsegueix la final d’un Grand Eslam després de Giorgio di Stefani (1934), Nicola Pietrangeli (1959-61 i 1064) i Adriano Panatta (1976), tots sobre la terra de Roland Garros. Pietrangeli va guanyar els seus títols a París el 1959 i el 1960 mentre que Panatta ho va aconseguir en la seva única final.

Berrettini esperarà en la final aquest diumenge el vencedor del partit que a continuació estan disputant Novak Djokovic i Denis Txapovalov.