MÉS PERIÓDICO

Santi Millán: 10 coses que has de saber de l’actor víctima de la difusió d’un vídeo sexual

Santi Millán: 10 coses que has de saber de l’actor víctima de la difusió d’un vídeo sexual
3
Es llegeix en minuts

Noi de barri

És del barri de Sant Martí, a Barcelona, on es van instal·lar els seus pares després d’emigrar de Suïssa. La seva infància va transcórrer jugant entre les fàbriques, criant gats i menjant figues als descampats que existien abans que es construís el 22@, segons va explicar a aquest diari.

Teatral

Amb deu anys ja feia teatre a l’escola. No va trigar a veure que era el seu camí i, acabat el COU, es va posar a formar-se per privat, després que el descartessin en la prova d’accés de l’Institut del Teatre de Barcelona. Per pagar-se les classes, va treballar en un escorxador.

Deu anys a la Cubana

Es va forjar com a actor a la Cubana, on va arribar amb 19 anys i va treballar durant una dècada. A la companyia de teatre tots feien de tot, des de conduir furgonetes fins a muntar i desmuntar. Recorda amb carinyo l’època en què la seva vida era una gira.

‘LA COSA NOSTRA’ AMB BUENAFUENTE



Andreu Buenafuente buscava còmics el 1999 per al seu primer ‘late night’, ‘La cosa nostra’, a TV-3, i es va assabentar que Santi Millán i José Corbacho acabaven de deixar la Cubana. A Millán el va fitxar per al personatge de Paco, un reporter grenyut, guaperes i bromista que va establir les bases de la seva personalitat televisiva.

FILL DE VERÒNICA FORQUÉ EN LA SEVA ÚLTIMA ESTRENA



Com a actor va debutar en la sèrie ‘Periodistas’, donant vida a un fotògraf. Es va consolidar amb ‘7 vidas’ i ‘El chiringuito de Pepe i també ha protagonitzat pel·lícules com ‘Amor idiota’. A finals de maig va estrenar ‘Espejo, espejo’, una pel·lícula pòstuma de Verónica Forqué, que fa de la mare del seu personatge. «Va ser una dona molt generosa», recorda.

ANTAGONISTA DE RISTO MEJIDE A ‘GOT TALENT’



Després de la filtració del seu vídeo sexual, va seguir amb la gravació de ‘Got talent’, que presenta des del 2016. En aquest programa s’ha visibilitzat com l’antagonista de Risto Mejide, membre del jurat, en el paper de poli bo. Mejide ha guardat un impecable silenci després de la polèmica. La seva dona, Laura Escanes, ha confessat al ‘podcast’ ‘Cariño, ¿pero qué dices?’ que condueixen tots dos, que un ex també va compartir fotos íntimes seves.

CASAT DES DE FA MÉS D’UNA DÈCADA



Es va casar fa tretze anys amb la directora de programes Rosa Olucha, que ha treballat en formats com ‘Alaska y Mario’ o ‘Encuentros inesperados’, amb Mamen Mendizábal. Tenen dos fills adolescents. Santi Millán ha confessat amb naturalitat que «la cria dels fills és duríssima per a la parella» i que la seva relació de llarga durada amb Olucha, a qui va conèixer mentre treballaven amb Buenafuente, ha tingut els seus sots.

 

RELACIÓ OBERTA



Olucha ha enviat als preocupats pel seu matrimoni un missatge contundent: «Jo estic bé. Hauríeu de preguntar-vos com està ell». A través del seu Instagram, va recordar que s’ha comès un delicte i que hi ha molts tipus de família, i en la seva regna «la llibertat, el respecte i la tolerància». Donant a entendre que mantenen una relació oberta, ha conclòs: «Sí, senyors, la gent carda. Dins i fora del matrimoni».

CRISI DELS CINQUANTA



Aficionat a l’esport, en particular al ciclisme, ha reconegut que a partir dels quaranta se li va escapar de les mans. Va passar un moment de crisi al fer 50 anys, al voler fer coses amb la mateixa mentalitat que al tenir-ne 40 i 30 per a les qual ja no estava tan capacitat, ha explicat.

EL SEU PARE VA MORIR DE COVID



El seu pare va morir el març del 2020, víctima de la primera onada de coronavirus. «El bitxo existeix, de fet, l’he viscut en primera persona. El meu pare va morir de covid-19», va confessar a ‘Planeta Calleja. Al ser dependent, va poder acompanyar-lo a l’hospital fins a l’últim dia. Va intentar posar-li la cançó ‘Mirando al mar’, de Jorge Sepúlveda, per veure si recordava alguna cosa, però el seu pare la va rebutjar. Millán li va retreure, amb un toc d’humor: «¡Collons, papa, m’has destrossat l’escena!».

Temes:

Quadern