PROGRAMACIÓ ESPECIAL

'Retorn al futur', amb 'ADN Max'

Discovery Max dedica la seva graella als 30 anys de la popular pel·lícula

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

el 2 de desembre de 1985 es va estrenar a Espanya la pel·lícula Retorn al futur, un èxit de taquilla de Hollywood en què, en la seva segona entrega, els seus protagonistes van tornar a viatjar a un futur molt llunyà. Exactament, al 21 d'octubre del 2015. És a dir, com si apareguessin dimecres que ve. ¿És tan diferent el futur que va dibuixar fa 30 anys el film de Robert Zemeckis i Steven Spielberg amb el nostre present? A partir d'aquesta pregunta, el canal en obert Discovery Max rendeix aquesta nit homenatge a la històrica producció que van protagonitzar Michael J. Fox i Christopher Lloyd, amb una programació especial.

Obre aquesta peculiar nit temàtica ADN Max (21.30 hores), programa científic presentat per Xavier Sardà que analitzarà els objectes, els efectes especials i les escenes més recordades de la trilogia de Retorn al futur. Sardà i el seu col·laborador més màgic, Antonio Díaz, apareixeran al plató a bord del mític DeLorean, rèplica del cotxe amb què Marty (Fox) i Doc (Lloyd) van viatjar al 2015.

A més a més, Dani Jiménez, Keller i María, els científics del programa, es ficaran en la pell dels personatges per recrear els rails de foc que deixava la màquina del temps motoritzada abans d'esvair-se en l'aire, i pujaran a dalt de la rèplica de la torre del rellotge que apareix a la pel·lícula amb un sistema molt futurista. També analitzaran si els objectes més icònics que apareixen a Retorn al futur, com l'aeropatí, ja són una realitat o es van quedar en una mera anècdota.

Notícies relacionades

'RETORN AL PRESENT' / La nit segueix amb l'espai Retorno al presente (22.30 hores), producció que compara l'any 2015 de la pel·lícula amb el real per comprovar si els objectes quotidians, el transport i la forma de vida del futur plasmat a la pel·lícula han arribat a existir en aquests 30 anys de progrés. Per a això, el programa compta amb especialistes en diversos camps que revelaran si els moments cinematogràfics que van causar sensació ara fa tres dècades són possibles actualment i si han arribat a passar en la vida real, d'acord amb les previsions dels guionistes de Retorn al futur 2.

Després de Retorno al presente, Discovery Max recupera capítols de Coches con historia (23.30), Joyas sobre ruedas (0.30) i Fast N' Furious (1.30), dedicats al mític DeLorean DMC-12, amb les seves portes d'ala de gavina i la seva carrosseria metàl·lica d'acer inoxidable, convertit en objecte de culte a partir de la trilogia.