A El Entrego

Robatori de pel·lícula en un bar d’Astúries: el lladre va entrar pel sostre i es va emportar fins i tot el regal de Reis

L’assaltant va fer dos grans forats i va causar nombrosos danys al local | La Policia Nacional ja disposa de pistes sobre la identitat de l’assaltant

Robatori de pel·lícula en un bar d’Astúries: el lladre va entrar pel sostre i es va emportar fins i tot el regal de Reis
2
Es llegeix en minuts

Va intentar forçar la porta però no va poder. Això sí, la va deixar visiblement danyada. Així que va optar per fer una cosa més inusual: entrar al local pel sostre. Va ser a la una de la matinada d’aquest divendres quan un lladre va entrar a robar a la cafeteria Urriellu, en ple centre d’El Entrego, a San Martín del Rey Aurelio. El botí no va ser gaire però té més valor personal que econòmic. Nuria San Miguel, propietària de l’establiment, guardava en una caixa els diners que els Reis Mags li havien portat al seu fill. «Ho guardava en una caixa al bar per tenir-lo controlat i que no se’ls gastés», deia. A aquesta quantitat del xaval se sumaven els diners que els negocis d’hostaleria deixen habitualment per disposar de canvi en metàl·lic l’endemà. També hi havia diners de la venda de loteria amb què la xifra final suma diversos centenars d’euros.

El lladre no va poder accedir per la porta i va decidir fer-ho pel sostre. El local es troba en el baix d’un edifici deshabitat i la porta del portal s’obre amb facilitat. Així que el «butroner» va entrar, va pujar al primer pis, va fer un forat a terra i al fals sostre i es va despenjar fins al local, una altura de més o menys tres metres. Una vegada que havia agafat els diners va optar per fer un altre forat al sostre per fugir. En l’anterior penjaven els cables d’un llum, i li resultava complicat pujar. Va col·locar una taula alta, va destrossar una altra part del sostre i va fugir. Pel que sembla, ningú va sentir res, es lamentava la propietària.

El sostre del local va quedar completament destrossat, amb dos grans forats en els quals es podia veure l’escaiola trencada del sostre i la fusta del terra del pis superior, també esquerdada.

Després d’avisar la Policia Nacional de l’ocorregut, al lloc del succés es va traslladar la Policia Científica que va prendre empremtes i va fer fotografies dels danys.

En principi l’assaltant va actuar sol i la policia ja disposa de pistes sobre la seva identitat.

Notícies relacionades

La propietària i la seva família intentaven durant el matí d’aquest divendres arreglar les destrosses per poder obrir el local. Els feia més mal l’ensurt que res més. L’hostaleria no passa pel seu millor moment en aquests mesos de principi d’any i si el poc que es ven s’ho emporta un lladre, la impotència és encara més gran.

Aquesta no és la primera ocasió que entren a robar al local. Fa temps van intentar emportar-se les màquines escurabutxaques, des d’aleshores estan més segures dins d’un enorme calaix que a la nit queda tancat.