Premi a la sostenibilitat

Shôko Barcelona, reconegut internacionalment com a local sostenible

Es tracta del primer local d’oci d’Espanya a obtenir el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle que atorga l’organització internacional de l’Institut de Turisme Responsable (RTI)

Shôko Barcelona destaca per la seva gestió responsable de l’aigua i l’energia, la utilització de productes km 0 i les seves iniciatives socials

2
Es llegeix en minuts

Shôko Barcelona ja és un exemple de sostenibilitat a nivell mundial. El restaurant & lounge club, situat al Passeig Marítim de la Barceloneta, ha aconseguit una nova fita en aquest camp al convertir-se en el primer local d’oci nacional en obtenir el certificat Biosphere Sustainable Lifestyle. Aquest reconeixement, atorgat per l’organització internacional de l’Institut de Turisme Responsable (RTI), distingeix el compromís i tasca del local per la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat social i econòmica de la seva activitat. 

El compromís amb el medi ambient de Shôko Barcelona, reconegut també per la Federació Nacional d’Empresaris d’Oci i Espectacles (España de Noche) durant els recents Premis Recicla la Noche 2024, se sustenta en diversos pilars: la seva contribució a la gestió responsable de l’aigua i l’energia, la gestió de residus, la protecció de l’entorn o la inversió i promoció de productes locals. A més de la seva participació en activitats i el suport a iniciatives socials i educatives que preserven el medi ambient i la salut de les persones.

Tecnologia per cuidar el medi ambient

Exemple d’això és l’ús d’il·luminació led en totes les seves instal·lacions i de sensors per a l’encesa i aturada automàtica. A Shôko Barcelona també fan servir les noves tecnologies per al control i mesurament de l’ús responsable de l’aigua en els seus sistemes d’aixeteries o vàters, així com en l’estalvi de paper. Destaca, a més, la utilització de sofisticats sistemes de control de so en les seves sessions musicals, de QR per a la venda d’entrades, reserves o cartes de menús i de pantalles d’alta resolució a la sala per a qualsevol tipus d’anunci al públic.

De l’hort al rebost

L’estalvi i reducció de la contaminació també l’apliquen en la seva part culinària i gastronòmica, prioritzant els productes de quilòmetre zero, cultivats al seu propi hort o comprats als mercats o botigues del barri. A més, també redueixen al màxim els residus orgànics.

Sostenibilitat social

A Shôko, considerat com el cinquè millor local d’oci del món i el primer de Catalunya, segons la prestigiosa llista The World’s 100 Best Clubs 2023, estan compromesos amb la igualtat de gènere. Actualment, el 60% de la plantilla està formada per dones i en els càrrecs directius de l’empresa hi ha el 50% homes i dones. A més, el local té activats els protocols d’actuació contra la violència de gènere.

Notícies relacionades

Així, Shôko col·labora amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per potenciar la seguretat a la zona i destina nombrosos recursos a campanyes de conscienciació social per prevenir el consum abusiu d’alcohol, el respecte al descans veïnal o la difusió de l’ús del transport públic a l’hora de sortir de festa. A això s’hi suma, la contractació de personal de seguretat privada altament preparat i qualificat, la formació contínua de la plantilla i la col·laboració en diferents campanyes solidàries.

Per als responsables de Shôko, «les empreses han d’exercir un paper clau en la lluita contra el canvi climàtic, una filosofia que acompanya el local des de l’inici la seva etapa ja fa més de dues dècades». Aquest nou certificat posa en valor el seu esforç i els impulsa a continuar innovant i millorant, «amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través del programa ‘Compromís per a la sostenibilitat turística Destinació Barcelona Biosphere’, que impulsa el Consistori mateix en col·laboració amb el Consorci de Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona», ressalten.

Temes:

Barcelona