Projectes, activitats i serveis

L’Ajuntament de Barcelona obre el termini de sol·licitud per a la convocatòria general de subvencions del 2024

La partida pressupostària s’ha incrementat un 6,1% aquest any, arribant als 22,5 milions d’euros

Oberta la convocatòria general de subvencions del 2024

Oberta la convocatòria general de subvencions del 2024 / Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat el període de sol·licitud de subvencions per al 2024. Es tracta de la convocatòria anual de més envergadura a la ciutat, i romandrà oberta fins al 25 de gener.

Es preveu que les comissions de valoració municipals emetin les seves resolucions provisionals cap al mes de maig, i les definitives uns mesos després, al juliol, per permetre que els pagaments es facin a partir de la segona meitat de l'any. Com en edicions anteriors, les peticions s'hauran de presentar de forma telemàtica.

Notícies relacionades

El 2023 es van presentar un total de 5.891 sol·licituds, un 60% dels àmbits de ciutat i un 40% dels de districtes. D'aquestes, al voltant del 80% provenien d'associacions. Aquest any, la partida pressupostària s'ha incrementat un 6,1%, arribant als 22,5 milions d'euros, amb l'objectiu de donar viabilitat al major nombre possible de projectes.

Les propostes d'activitats han de fomentar l'interès públic o social amb finalitats com, per exemple, millorar la cohesió i la inclusió, fer front a l'emergència climàtica o promoure els valors del civisme i la convivència. Com a novetat, s'hi inclou també la finalitat de despertar interès pel creixement de la pràctica esportiva i del teixit esportiu com a element clau en la qualitat de vida de la ciutadania.