A1-181040313.jpg

A1-181040313.jpg / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

En ple debat social sobre l’ús dels mòbils per part dels adolescents, amb milers de famílies organitzades en grups de WhatsApp i Telegram per retardar l’accés dels seus fills a aquests dispositius, la consellera d’Educació, Anna Simó, es pronunciarà aquest dimecres al Parlament sobre la qüestió. Ho farà responent al grup parlamentari de Junts, que preguntarà a la consellera els motius de la seva «inacció» davant el problema. Això passarà el dia abans de la celebració, aquest dijous, dia 9, d’un ple extraordinari del Consell Escolar Municipal de Barcelona (CEMB) per debatre sobre l’assumpte.

«Atesa l’escalada i la centralitat que està prenent aquests dies el debat sobre la regulació de l’ús dels mòbils» –segons les seves paraules–, el CEMB va decidir ampliar la convocatòria a tots els seus membres i transformar la sessió de debat monogràfic prevista per a aquest dijous en un ple extraordinari i canviar el seu format ‘online’ a sessió presencial, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. 

Notícies relacionades

Quan li han preguntat, en reiterades ocasions des que va començar el curs, la consellera Simó ha respost sempre que la seva postura és contrària a la prohibició, però que aquesta qüestió ha de recaure en els centres, després de treballar-ho amb tota la comunitat, ja que apel·la a l’autonomia del centre i al fet que són decisions que s’han de debatre, «no imposar-se de dalt cap a baix». En aquesta mateixa línia, després del CEMB d’aquest dijous, la mateixa conselleria ha convocat un Consell Escolar de Catalunya (CEC) per a la setmana que ve per debatre la mateixa qüestió, el gran tema de l’inici d’aquest curs, que va començar amb la prohibició per part de nombrosos instituts catalans de l’ús de mòbils al veure’s superats per la situació.

De fet, en els centenars de grups que s’estan creant a barris, pobles, comarques i províncies de famílies preocupades per la qüestió, exigir que sigui la mateixa Administració la que intervingui en l’assumpte és una de les idees més recurrents.