Iniciativa

Una carrera solidària per a famílies i gossos

Arriba a Barcelona la primera edició de la Can We Run, la carrera solidària on les persones i les seves mascotes canines corren unides

Una carrera solidària per a famílies i gossos
2
Es llegeix en minuts

Calça’t les vambes, fes un bon escalfament i no oblidis hidratar-te. Aquesta vegada no corres sol. El pròxim 14 de maig totes aquelles persones que vulguin poden córrer amb els seus gossos perquè arriba a la província de Barcelona la primera edició de la Can We Run. Concretament, Santa Coloma de Gramenet s’omplirà d’amants de l’esport i dels gossos per recórrer un total de sis o tres quilòmetres –en funció de la categoria– en solidaritat amb aquests animals. 

«Es tracta d’una iniciativa que ens permetrà sensibilitzar amb les cures i la protecció dels animals de companyia», va explicar l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ahir a la roda de premsa de presentació de la Can We Run. A més, segons va detallar el director general de Prensa Ibérica a Catalunya i Balears, Félix Noguera, «el 30% dels beneficis que s’obtinguin mitjançant les inscripcions es destinaran a l’associació Veu Animal», que vetlla pels drets dels animals. En el mateix acte, la voluntària d’aquesta associació Carolina Labrador ha agraït l’organització d’aquest esdeveniment: «Aquesta iniciativa ens ajuda a continuar amb la nostra tasca de cura i protecció d’aquests animals». 

Can We Run Barcelona està oberta a tots els perfils de participants en les seves dues categories: Runner i Marxa. Així, tots els participants poden inscriure’s amb la seva mascota i, aquelles famílies que ho desitgin, podran apuntar-se en un grup de fins a cinc persones –dos adults i tres menors– amb el seu gos. La categoria Runner és la competitiva, amb una distància de sis quilòmetres. La categoria Marxa consisteix en un recorregut de tres quilòmetres per disfrutar d’un passeig amb les seves mascotes. 

Està organitzada per EL PERIÓDICO, diari ‘Spor’’, i compta amb patrocini de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Santévet, Eurofitness, Trixie, Edgard&Cooper, Artero, Danone i les clíniques AniCura. A més, també hi col·laboren Doggyrade, Coca-Cola, Wuapu i Nutrisport. 

Notícies relacionades

«Aquesta carrera ja s’ha celebrat en altres ciutats on el grup té mitjans i ja porta acumulats 5.600 participants, entre gossos i persones, va explicar Félix Noguera. 

Les inscripcions ‘online’ amb descompte estan obertes a www.canwerun.com fins al dimecres 10 de maig a les 14.00 h. I aquells que vulguin apuntar-se de manera presencial, ho podran fer a la CIBA - Passeig Llorenç Serra 64– el 12 de maig d’11.00 h a 20.00 h i el 13 de maig de 10.00 h a 20.00 h.