Així és com la rehabilitació d’edificis està augmentant el valor dels immobles a Barcelona

La rehabilitació d’edificis augmenta el seu valor i transforma ciutats com Barcelona i Madrid amb solucions creatives, eficients i rendibles.

Així és com la rehabilitació d’edificis està augmentant el valor dels immobles a Barcelona
7
Es llegeix en minuts

 La rehabilitació d’edificis és la millor manera d’augmentar-ne el valor i generar rendibilitat. Inversors que acaben d’adquirir immobles, locals comercials, empreses, institucions, propietaris d’edificis que formen part del llegat patrimonial de la família... Cada vegada més persones aposten per aquesta pràctica, un dels negocis més rendibles i amb més projecció del mercat, fonamental per transformar les ciutats d’acord a les necessitats actuals i que permet que els actius que han quedat obsolets tornin a ser funcionals.

  Avantatges de la rehabilitació d’edificis davant l’obra nova

  Avantatges de la rehabilitació d’edificis davant l’obra novaLa societat actual està en constant evolució, cosa que ha generat una bretxa entre l’oferta i la demanda d’immobles. L’única solució sembla ser la rehabilitació i transformació d’edificis, una opció més sostenible que qualsevol nova construcció.El parc d’edificis del nostre país està envellit. En el cas de Barcelona, per exemple, la saturació urbanística la converteix en una ciutat densa i amb poc terreny disponible per edificar. La mitjana d’edat dels edificis és de més de 65 anys, i només un 7% s’han construït després de la dècada dels 80. Això, sumat a la llarga espera pels tràmits administratius i l’augment dels costos dels materials de construcció, fa que sigui difícil construir edificis d’obra nova a la ciutat.

  Molts d’aquests edificis són construccions de formigó amb materials de baixa qualitat que disparen el consum d’energia i no compten amb l’aïllament necessari per adaptar-se a la normativa ecològica actual i reduir el seu impacte mediambiental.

  No obstant, aquests edificis que han quedat obsolets acostumen a estar ubicats en zones de gran valor estratègic on ja no hi ha terreny disponible per edificar. La rehabilitació permet recuperar el seu valor i augmentar-lo de manera exponencial, posant aquests edificis de nou en circulació al mercat immobiliari. A més, garanteix el seu valor patrimonial i permet millorar l’estètica de l’edifici protegint-lo del pas del temps.

  Un bon exemple d’això és la feina de Renta Corporación, que es dedica a l’adquisició, rehabilitació i venda d’edificis a Barcelona i Madrid. Des de fa més de 30 anys, aquesta empresa immobiliària recupera el patrimoni arquitectònic i urbanístic d’aquestes ciutats apostant per la innovació i els últims dissenys i funcionalitats, sense perdre l’essència, personalitat i caràcter propi dels edificis.

  Cap a la sostenibilitat gràcies a la rehabilitació d’immobles

  Cap a la sostenibilitat gràcies a la rehabilitació d’immoblesUna de les màximes preocupacions de les ciutats modernes és l’eficiència energètica, aconseguir optimitzar el consum d’energia als edificis i contribuir així a crear urbs més responsables socialment.

  La rehabilitació d’edificis s’erigeix com una de les solucions clau per limitar l’empremta de carboni que emeten els béns immobles (causants d’aproximadament un 30% del total de gasos amb efecte hivernacle). D’aquesta manera, el sector immobiliari té una gran responsabilitat en aquest camp, però també una enorme quantitat d’oportunitats per a una activitat, la transformació d’actius immobiliaris, que segueix a l’alça i el creixement de la qual es preveu que continuï augmentant en els pròxims anys.

  Entre les mesures que s’estan implementant i que prioritzen la sostenibilitat i l’optimització dels immobles rehabilitats, es troba l’ús de materials de construcció eficients en termes energètics, l’optimització dels sistemes d’il·luminació, calefacció, ventilació i aire condicionat i la incorporació d’energies renovables com ara panells solars i sistemes d’energia geotèrmica.

  5 factors pels quals la rehabilitació augmenta el valor dels edificis

  5 factors pels quals la rehabilitació augmenta el valor dels edificisDe mitjana, es calcula que una vivenda de més de 50 anys pot augmentar el seu valor un 25% després de ser rehabilitada. Per això, la rehabilitació d’immobles és també una inversió de futur i aquí et descobrim alguns dels motius:

   1. Qualitat de l’edificació

  La rehabilitació d’un edifici es porta a terme per millorar la seva qualitat, habitabilitat, seguretat estructural i constructiva, accessibilitat, ventilació i il·luminació, etc...

  2.Inspecció tècnica d’edificis

  La majoria dels edificis es rehabiliten per aconseguir l’ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis), un tipus de manteniment que revisa elements que afecten la seguretat de l’immoble i de les persones que l’habiten. Si l’informe emès no és favorable, serà necessari portar a terme les transformacions necessàries.

  3.Sistemes d’innovació tecnològica

  L’aplicació de sensors i monitors a l’edifici permet tenir un registre exhaustiu de les instal·lacions i la seva centralització facilita l’economització de recursos, controlant el nivell de consum energètic i la qualitat de l’aire.

  4.Utilizació de materials sostenibles de primera qualitat

  Avui dia, els edificis que utilitzen materials sostenibles i segueixen els estàndards de sostenibilitat, benestar, salut i tecnologia en els processos de construcció estan més ben valorats.

  5.Certificació energètica

  De la mateixa manera, augmenten el seu valor les vivendes que compten amb mesures d’estalvi energètic i certificacions de sostenibilitat com el BREEAM, (mesura el grau de sostenibilitat ambiental de l’edifici) o el LEED (mesura l’ús eficient de l’energia i de l’aigua, la correcta utilització de materials i la gestió dels residus en la construcció).

  Passos a seguir en el procés de rehabilitació d’un edifici

  Passos a seguir en el procés de rehabilitació d’un edificiRenta Corporación aconsegueix generar valor afegit a les propietats a través d’un procés de rehabilitació en diverses etapes:

  • En una primera fase, es fa un estudi inicial de la situació real de l’immoble per descobrir totes les seves carències. Amb aquest diagnòstic previ es dissenya el projecte i es pressuposta al detall cada partida.

  • A continuació, es tramiten totes les gestions administratives prèvies (permisos, gestió urbanística...)

  • Una vegada estiguin tots els tràmits aprovats, s’executa l’obra i es firma el projecte al finalitzar.

  Top dels edificis rehabilitats a Barcelona per Renta Corporación

  Top dels edificis rehabilitats a Barcelona per Renta Corporación

  • 99 del passeig de Gràcia. Transformació integral d’un edifici d’oficines de 9.500m² en residències de luxe. En una de les avingudes més elegants i prestigioses de la ciutat i eix principal de negocis, es va rehabilitar de la mà del prestigiós arquitecte Carles Ferrater un edifici d’oficines per transformar-lo en habitatges de luxe i també es van adequar els locals comercials de la planta baixa. El projecte va finalitzar amb 69 vivendes, 3 locals i 48 places d’aparcament.

  • Rehabilitació de pisos de luxe a la Via Augusta 232. Vivendes exclusives de 200 m² a la zona residencial de Sarrià-Sant Gervasi, connectada directament amb el centre de Barcelona. El projecte va consistir en la transformació de la façana de l’edifici, vestíbul, pàrquing i també de la planta coberta, on es troben la piscina i el gimnàs. Cada vivenda compta, a més, amb tres places de pàrquing i un traster.

  • Rehabilitació de zones comunes d’un edifici residencial clàssic del 1880 al passeig Pujades 2: El 2015 es va portar a terme la rehabilitació de 1.493 m² de les zones comunes d’aquest edifici. Es va transformar el vestíbul instal·lant un ascensor, escales, cobertes i instal·lacions diverses en un immoble situat al barri del Born de Barcelona, al costat del parc de la Ciutadella.

  • Edifici d’oficines al número 112 del carrer Badajoz. Situat al districte 22@ el més tecnològic i innovador de Barcelona, aquest edifici d’oficines es va rehabilitar incorporant els últims avenços tècnics i és un dels pocs immobles a la ciutat que compta amb la certificació Leed Gold. Una aposta per la sostenibilitat com a eix principal per a aquest projecte de 2.400 m² amb àmplies terrasses i 541m² de pàrquing subterrani.

  • Carrer General Mitre 28: una transformació de 1.600 m² al barri de les Tres Torres de Barcelona. Després del procés de rehabilitació, aquest edifici d’oficines va passar a ser un immoble de setze vivendes de gran qualitat, únic a la zona.

  • Passeig de la Bonanova 30: rehabilitació integral d’aquest edifici residencial adaptat a les últimes tendències de disseny. Un immoble de 3.600 m² en el qual es van crear sis exclusives vivendes de 500 m² i un doble soterrani amb trasters i aparcament.

  Si vols saber més sobre les operacions immobiliàries més importants fetes per Renta Corporación pots llegir-les a Las ciudades visibles, un llibre que reflexiona sobre com la rehabilitació d’edificis permet avançar com a societat sense perdre les nostres arrels i que demostra que aquesta és una de les companyies amb més experiència i millor posicionades per aprofitar les oportunitats que ofereix el mercat.