La T-16 s’integra a la T-Mobilitat com a títol independent

A partir del 9 de juny, els joves nous abonats dels 18 municipis de la corona metropolitana de Barcelona ja podran utilitzar la targeta. Els que ja la tinguin, la rebran a casa abans que acabi l’any sense necessitat de demanar-la

La T-16 s’integra a la T-Mobilitat com a títol independent

Carlos Márquez Daniel

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Faltaven els nanos i aquest dijous se saldarà aquest deute. La T-16, el títol de transport per a usuaris d’entre 4 i 16 anys, s’integra a la fi a la T-Mobilitat després que hagin fet el mateix, sempre en l’entorn metropolità de Barcelona, la T-Usual, la T-Jove, la T-Familiar i la T-Casual. Ho farà de manera independent, amb un títol propi que funcionarà al marge de la resta. Amb tot, els abonats a la nova targeta ja són més de 200.000 i l’horitzó és que el primer any de posada en marxa de cada modalitat, el 50% de les validacions es realitzin amb la T-Mobilitat. La penetració actual és del 15%.

Notícies relacionades

L’anunci l’ha realitzat aquest dimecres el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres, durant una visita al centre de control de la T-Mobilitat, situat a la Gran Via, molt a prop de la Ciutat de la Justícia. Tots els nous usuaris que sol·licitin la T-16 la rebran en el format magnètic de plàstic, mentre que als ja la tinguin a la butxaca els arribarà al seu domicili sense que hagin de sol·licitar-la. Tots l’haurien de tenir abans que acabi l’any. I sempre que formin part de la primera corona metropolitana de Barcelona, 18 municipis, des de Gavá fins a Montgat. El títol serà individual, és a dir, que no podrà fusionar-se amb la resta de títols integrats.

Una altra de les novetats anunciades aquest dimecres és que les targetes que arriben a casa per correu certificat no estaran activades per evitar que una altra persona pugui utilitzar-la abans que arribi al seu legítim propietari. Una vegada oberta la carta, es podrà obtenir un pin que servirà per desbloquejar-la.