Estudiar a Barcelona

¿Per què les empreses aposten per la Formació Professional?

Prat Educació potencia el desenvolupament de les competències personals i de lideratge dels seus alumnes

La inserció laboral dels titulats d’aquest centre es troba actualment per sobre del 90%

L’ocupabilitat de la Formació Professional és superior a la de les titulacions universitàries

L’ocupabilitat de la Formació Professional és superior a la de les titulacions universitàries / Prat Educació

3
Es llegeix en minuts

La Formació Professional no deixa de guanyar adeptes. La xifra d’estudiants de Cicle Formatiu de Grau Superior va créixer a Catalunya un 39,3% entre els anys 2010 i 2020, segons les dades del Departament d’Educació de la Generalitat. La formació pràctica, la demanda de professionals per part de les empreses i, per tant, una inserció laboral més gran entre els estudiants d’aquestes titulacions, que compten amb taxes d’atur, juvenil molt més inferiors, serien les principals causes d’aquesta tendència.

Tot això també ho han notat a Prat Educació, un centre formatiu de Barcelona que compta amb una trajectòria de més de 95 anys i ofereix titulacions de CFGS com Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, Transport i Logística, Comerç Internacional ,Administración i Finances, Màrqueting i Publicitat, Guia, informació i assistència turística, i Gestió d’Allotjaments Turístics.

«Les empreses valoren molt els títols de FP pel seu caràcter pràctic, un dels dèficits de la formació universitària», explica Justi Hidalgo, coordinador de Cicles Formatius de Grau Superior de Prat Educació. Gràcies a la seva dilatada trajectòria i al coneixement de l’entorn empresarial, les titulacions del centre adapten els continguts a les necessitats de les empreses.

Responent a les necessitats de les empreses

Responent a les necessitats de les empresesEl centre té com a marca definitòria la seva proximitat amb l’ecosistema empresarial de Barcelona. «Treballem mà a mà al costat d’aquestes empreses per aplicar les novetats de cada sector a la nostra formació i oferir-los professionals que els encaixin i amb una formació molt pràctica», destaca Hidalgo.

A més, el centre amplia el currículum amb mòduls complementaris per reforçar les titulacions. Així, per exemple, els alumnes d’Administració i Finances aprenen també màrqueting estratègic, els de programació informàtica anglès tècnic, i els de Màrqueting poden endinsar-se en l’entorn digital.

Lideratge i competències personals

Lideratge i competències personalsPerò si alguna cosa diferencia Prat Educació és la seva aposta les competències personals. El centre ha desenvolupat un mòdul de lideratge que se centra en tres vessants: l’autolideratge, el lideratge en equip i el lideratge en l’entorn. «Valorem molt l’actitud de l’alumne ja que factors com l’esforç continuat, el treball en equip, la motivació o l’esperit crític són avui elements clau en les empreses», apunta Hidalgo.

En aquest sentit, el centre busca empreses on els alumnes puguin desenvolupar les seves competències i, en funció del coneixement de l’alumne i les necessitats de l’empresa, se selecciona el centre ideal. «Nosaltres recomanem realitzar les pràctiques en segon. El motiu és molt simple: ens permet conèixer molt més l’alumne i buscar-li una empresa en la qual pugui encaixar i aportar tot el que aprèn a l’aula», assegura el coordinador de CFGS. Tot això fa que la inserció laboral actual superi el 90% i que una gran majoria dels alumnes acabin amb un contracte de treball al centre on han realitzat les pràctiques.

Guiar els futurs emprenedors

Guiar els futurs emprenedorsDes de fa 3 anys i com una aposta clara per l’emprenedoria, Prat Educació compta amb Crealab, un laboratori que ajuda els seus estudiants a desenvolupar idees de negoci amb assessorament professional complet. «Valorem la viabilitat del projecte en tots els seus vessants i se’ls ofereixen sessions amb professorat especialitzat en àrees com jurídic, comptabilitat o recursos humans, entre d’altres», explica Hidalgo. Els alumnes poden desenvolupar el seu propi pla de negoci des del primer any o fer-ho com a projecte final del cicle.

L’aposta de Prat Educació és una formació completa que, més enllà d’oferir coneixements, aporta un valor diferencial als seus estudiants perquè les empreses puguin apostar per professionals que els ajudin a créixer. Una cosa que avui dia és clau en el mercat laboral. Per a més informació, l’escola celebra jornada de portes obertes el 20, 27, 30 d’abril i el 4 de maig.