Sector bancari

Revolta contra l’exclusió de la gent gran a la banca: «No pararem fins que es prenguin mesures»

El Ministeri d’Economia es posa en contacte amb Carlos, el valencià que ha reunit gairebé 400.000 firmes i que demana recolzament per arribar a 500.000

Revolta contra l’exclusió de la gent gran a la banca: «No pararem fins que es prenguin mesures»
2
Es llegeix en minuts

Carlos San Juan, el valencià que va denunciar l’exclusió bancària que pateixen les persones grans, ha rebut avui una trucada del cap de Gabinet del Secretari del Tresor, dependent del Ministeri d’Economia, i s’ha emplaçat a parlar amb ell demà. «La conversa ha estat molt bé i m’han traslladat que són molt sensibles al tema, però no s’ha concretat res, les coses com són. Fins que no vegem mesures reals al carrer no pararem», ha assegurat San Juan.

El Carlos va saltar a tots els mitjans de comunicació i la conversa pública perquè la seva petició d’un tracte humà a les sucursals bancàries per a les persones grans va arribar a les 150.000 firmes en pocs dies i a hores d’ara compta amb gairebé 400.000 recolzaments a la plataforma Change.org. Malgrat tot, el Carlos demana que es continuï donant suport per arribar a la barrera de les 500.000 firmes.

A més del Secretari del Tresor, el Carlos també espera una trucada del Banc d’Espanya el pròxim dijous 27 a la tarda. Tota aquesta informació l’està publicant dins de la petició a internet, «vull donar la màxima transparència possible, jo no oculto res, i totes les persones que van firmar mereixen estar informades del que passa».

Malgrat les cites, San Juan afirma que no afluixarà «fins que les mesures es prenguin i els grans puguem tenir tracte humà al banc tot el matí i no només fins a les 11, que la digitalització sigui progressiva i et continuïn ajudant a renovar les cartilles personalment, que les oficines bancàries segueixin actives als pobles i no hàgim de desplaçar-nos deu quilòmetres, i que no hàgim d’anar acompanyats d’algú per rebre una atenció paternalista», assegura. «Fins que no arribem a un banc o un caixer i una persona ens ajudi no estarem satisfets».

«La conversa ha estat molt bé però no s’ha concretat res, les coses com són. Fins que no vegem mesures reals al carrer no pararem», diu San Juan

Crida als joves

San Juan ha remarcat que el problema de la digitalització de les sucursals bancàries afecta tota la societat, i ha animat els joves a afegir-se a la iniciativa. «Tot i que siguin joves han de pensar que al final es convertiran en treballadors digitals de la banca, sense cobrar i a sobre posant-hi diners. Això són llocs de treball que s’eliminen perquè ho fem nosaltres. Així que tots som al mateix tren», afegeix.

Notícies relacionades

San Juan ha criticat la concentració bancària i ha demanat mesures contundents al Govern per frenar la desaparició de sucursals. «Si tens atenció humana però cal desplaçar-se deu quilòmetres al banc perquè ets en una zona rural tampoc ens val a les persones grans. Cal garantir l’atenció per a tothom, visqui on visqui», aclareix. I ha criticat a més que «sembla ser que a les seves centraletes mai hi ha ningú perquè no t’agafen el telèfon mai, i per demanar una cita prèvia a la web cal fer un màster».

El Carlos ha aclarit a més que «aquesta petició no té a veure amb els treballadors de la banca, que estan sotmesos a molta pressió i a normes molt rígides que moltes vegades els impedeixen ajudar-nos. Per això cal reclamar regulacions fortes perquè els bancs compleixin i donin un tracte humà», sentencia.