Del 2 a l’11 de novembre

BCN Talent: deu dies d’activitats per descobrir i potenciar el talent de la ciutat

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, organitzats per Fira de Barcelona, seran els que tancaran aquest esdeveniment

Jaume Collboni: «És necessari enfortir el creixement de les empreses i la creació d’ocupació de qualitat»

BCN Talent: deu dies d’activitats per descobrir i potenciar el talent de la ciutat
2
Es llegeix en minuts

Del 2 a l’11 de novembre, arriba la BCN Talent, una iniciativa promoguda per BizBarcelona, el Saló de l’Ocupació i Barcelona Activa, que té l’objectiu de visualitzar i posar en relleu el talent com a motor de recuperació, pol d’atracció i generació de projectes empresarials innovadors a Barcelona. Inclourà una vintena d’activitats organitzades per diverses entitats, col·lectius professionals i empreses, repartides per diversos espais de Barcelona i el seu entorn.

Durant 10 dies, la BCN Talent vol fer reflexionar, generar comunitat i prendre consciència del potencial transformador de tots els tipus de talent presents a la ciutat, ja sigui científic, cultural, esportiu, empresarial, femení, jove, sènior, inclusiu, internacional... Ho farà a través d’un programa amb una vintena de propostes com ara tallers, xerrades, ‘masterclass’, presentacions i activitats diverses, tant en format presencial com ‘online’. 

Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, de l’Ajuntament de Barcelona, assegura: «El talent és una de les fortaleses de Barcelona, i una de les nostres prioritats és fomentar-lo com a factor de competitivitat essencial. Tot el talent sense excepció: el científic, el cultural, l’empresarial, l’esportiu, i especialment el digital... És necessari un enfortiment de la relació entre educació i empresa i donar sortides i acompanyar el talent que hi ha a la ciutat». 

Presencial i en línia

Presencial i en líniaPrecisament el talent digital serà un dels continguts més destacats en el programa de BCN Talent amb activitats com una ‘masterclass’ que impartirà el Cibernàrium de Barcelona Activa sobre la gran importància que té l’experiència d’usuari en la decisió de compra en línia.

També tindrà lloc una sessió de l’Escola d’Agents Comercials de Barcelona sobre com combinar les eines ‘offline’ i ‘online’ per obtenir un rendiment comercial òptim, així com una conferència sobre els nous talents digitals de futur del sector de la construcció, oferta per la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya.

En aquesta línia, Collboni destaca: «La BCN Talent té la pretensió d’estar al costat de la ciutadania. Seguim la brúixola que persones expertes i el mateix mercat de treball ens estan indicant. El sector digital no només marcarà les tendències del conjunt de sectors, sinó que és un fet que els perfils més demandats per les empreses tenen relació amb les tecnologies emergents».

L’autoconeixement, a més de potenciar determinats talents, serà també el fil conductor de diverses propostes: l’acadèmia de formació contínua Formarte ha preparat la jornada ‘Talent en acció’, en què ensenyarà a descobrir les fortaleses de cadascú i donarà orientació sobre com certificar-les per aconseguir un lloc de treball adequat i Barcelona Activa ha preparat una aula virtual sobre ‘reskilling’ o reciclatge professional.

Notícies relacionades

També destaca una xerrada sobre com aprofitar el talent de manera cooperativa en els espais de ‘coworking’, organitzada per Heres Social; una sessió sobre la visió que Seat té del futur de la mobilitat sostenible, i una altra que abordarà les barreres de la transferència de talent de la universitat a l’empresa. 

Quant a talent inclusiu, en l’esdeveniment es podrà conèixer l’experiència de la Casa Batlló que ocupa persones amb neurodiversitat, així com altres empreses que incorporen la diversitat a través de la Fundació Joia.

Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació