Tragèdia en aigües balears

Tres desapareguts en aigües de l’illa de Cabrera, al sud de Mallorca

  • Després de moments de confusió, que es va informar que hi havia almenys 11 morts, s’ha rescatat 14 supervivents

Tres desapareguts en aigües de l’illa de Cabrera, al sud de Mallorca

Salvamento Marítimo

1
Es llegeix en minuts

Mitjans aeris i marins de Guàrdia Civil i Salvament Marítim s’han mobilitzat la tarda d’aquest dilluns per recuperar 14 persones amb vida flotant al mar a l’oest de Cabrera, l’illa balear situada al sud de Mallorca. Salvament Marítim ha actualitzat les dades del rescat i ha informat que no hi ha cap mort de moment i que està buscant tres tripulants desapareguts. En un primer moment es va informar d’11 morts, ja que l’helicòpter de Salvament Marítim es va confondre al localitzar cossos a l’aigua amb flotadors entre les onades. Un iot, que ha aconseguit passar pel lloc, ha sigut el primer a rescatar cinc persones. En un primer moment, aquesta embarcació ha informat que dos estaven morts, però en realitat estaven semiincosncientes. A l’arribar els serveis d’Emergència han constatat que estaven amb vida.

Notícies relacionades

Pel que sembla, el iot que ha albirat els cossos i ha donat la veu d’alarma ha aconseguit pujar a bord cinc d’aquestes persones encara amb vida. Un helicòpter n’ha traslladat tres a l’aeroport de Palma on una ambulància els ha portat a Son Espases. Els efectius de Salvament Marítim i de Guàrdia Civil van rescatar nou supervivents més i han sigut traslladats al Dic de l’Oest. Continuen buscant tres tripulants desapareguts.Després d’avisar els serveis d’emergència, una operació especial s’ha activat immediatament cap a les coordenades assenyalades.

Així, Salvament Marítim ha mobilitzat la ‘Salvamar Libertas’ amb base a Port Portals i la Salvamar ‘Illes Pitiüses’. També s’ha activat l’helicòpter Helimer 215 per actuar des de l’aire. La Guàrdia Civil, per la seva banda, ha desplaçat patrulleres del Servei Marítim i l’helicòpter de l’institut armat. Tots els indicis apunten que les víctimes viatjaven a bord d’una pastera per mirar d’arribar a la costa de les Balears procedents del Nord de l’Àfrica.