Transport públic

¿Fins quan durarà la vaga de Renfe?

Després de vuit jornades de protesta, i si no hi ha nova convocatòria de mobilitzacions, l’aturada en el ferrocarril es prolongarà fins al pont del Pilar

¿Fins quan durarà la vaga de Renfe?

Sergi Conesa

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vaga de maquinistes de Renfe va començar el 30 de setembre passat i està previst que acabi el 12 d’octubre, en ple pont del Pilar. En total hauran sigut vuit els dies d’aturada: 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. La mobilització l’ha convocat el Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF), i de moment no hi ha cap notícia sobre com avançarà el conflicte laboral que arrosseguen treballadors i empresa sobre assumptes com, per exemple, el traspàs total de Rodalies a la Generalitat. De moment, es desconeix si el conflicte laboral s’estendrà amb noves mobilitzacions que afectin el transport públic en ferrocarril.

Els serveis mínims marcats pel Departament de Treball per al cas de Catalunya són del 85%, però dijous i divendres amb prou feines van sortir la meitat dels trens previstos, cosa que va causar cancel·lacions en molts dels trajectes de les diferents línies que travessen el territori. Per saber si un tren ha sigut cancel·lat, tenen tota la informació en aquesta notícia. Mentre que si hi ha dubtes sobre la devolució dels diners del bitllet, poden consultar aquesta altra.