Tendència a la baixa

El risc de rebrot baixa a Catalunya a nivells de juliol del 2020

La positivitat cau del 3% en una jornada amb un lleuger repunt d’ingressos

El risc de rebrot baixa a Catalunya a nivells de juliol del 2020

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus continua baixant a Catalunya i arribant a xifres que no es veien des de feia mesos. Ahir, després de baixar dels 600 pacients ingressats, aquest diumenge Salut ha notificat que el risc de rebrot és a 76 punts. Per trobar una xifra similar s’ha de retrocedir fins a principis de juliol del 2020. La positivitat també cau del 3%, i se situa en el 2,93%.

El restes d’indicadors epidemiològics en general mantenen la tendència a la baixa dels últims dies, tot i que alentida: la incidència acumulada a 14 dies (IA14) baixa fins als 92,32 contagis, mentre que a 7 dies (IA7) se situa en els 40,33 casos, les dues dades menys que el dia anterior.

Notícies relacionades

Quant a contagis, s’ha informat de 532 més, una xifra una mica més baixa que els últims dies, tot i que s’ha de tenir en compte que els caps de setmana es fan menys proves. S’han notificat 14 morts en les últimes hores i el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 23.820.

Quant a la pressió hospitalària, el virus continua alleujant els centres sanitaris. No obstant, ha pujat lleugerament la xifra d’ingressats, un total de 592, contra els 578. A les ucis, no obstant, hi ha menys pacients (207 contra els 210 de dissabte).

Temes:

Coronavirus