el temps

La pluja s’estén per Catalunya amb episodis de calamarsa

  • Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dissabte al matí la prealerta del pla d’emergències Inuncat 

Lluvia torrencial en los accesos a Barcelona

Lluvia torrencial en los accesos a Barcelona

1
Es llegeix en minuts

La intensa pluja ja està afectant una part de Catalunya, sobretot a les comarques centrals, segons l’agència Meteocat. Localment els xàfecs van acompanyats de calamarsades, com a la Creu d’Aragall, a Corbera de Llobregat. Les precipitacions s’estan desplaçant amb molta rapidesa al llarg de la comunitat. A primera hora del matí s’han registrat les primeres tempestes davant la costa de Tarragona.

Notícies relacionades

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dissabte al matí la prealerta del pla d’emergències Inuncat davant l’«episodi d’intensitat de pluja» previst per a aquesta jornada a tot el territori català. Un episodi que tindrà una «especial afectació» al litoral i a la Catalunya central, on es poden registrar xàfecs i tempestes importants al llarg de la jornada.

Les fortes precipitacions es podran prolongar fins dilluns i, en algunes comarques, es podran superar fins als 20 litres per minut en mitja hora. Diumenge es registrarà una lleugera baixada de les temperatures i anirà desapareixent la sensació de xafogor, a l’espera que dilluns tornin els xàfecs.